Ποδόσφαιρο: νέοι τριγμοί λόγω ισπανικού δημοσιεύματος

Σε διεθνές δίκτυο προσυμφωνημένων αγώνων στην Κύπρο αναφέρεται σε δημοσίευμα της η ισπανική εφημερίδα ''El Confidencial'', προκαλώντας μεγαλύτερους τριγμούς στο οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι, αυτό το οποίο συμβαίνει στην Κύπρο, ξεπερνά τις ενέργειες κάποιων ποδοσφαιριστών οι οποίοι αφήνουν την μπάλα να μπει στα δίκτυα για να κερδίσουν κάποια χρήματα μέσω στοιχήματος.   
Υποστηρίζει ότι πρόκειται για θεσμική διαφθορά στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι σύλλογοι, οι διαιτητές, ακόμη και οι επίσημοι φορείς διανέμουν τίτλους και θέσεις στη βαθμολογία, προκειμένου να αγωνιστούν σε Ευρωπαϊκούς αγώνες και στη συνέχεια να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους πράκτορες στοιχημάτων.
Εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο Χόρχε Λαρένα, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
Γίνεται μάλιστα λόγος, για τέσσερις συγκεκριμένους αγώνες:
Τον πρώτο και δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ τον Απρίλιο του 2018, με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας.   
Τον αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ επίσης τον Απρίλιο του 2018, με νικητή των ΑΠΟΕΛ.
Καθώς και τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα το Μάιο του 2018, με νικήτρια την ομάδα της Λάρνακας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης δήλωσε ότι θα δώσει οδηγίες στην αστυνομία για διερεύνησή των ισχυρισμών.   

Κ.Ο.Π.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίσει ότι, ουδεμία πληροφόρηση έχει λάβει από την Ουέφα για το συγκεκριμένο ζήτημα που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας.
Διευκρινίζει παράλληλα ότι, δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, στους υπό αναφορά αγώνες.
Η ΚΟΠ, εκφράζει τέλος την εκτίμηση, ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αφορούν έρευνες που διεξάγονται από τις Ισπανικές αρχές και για τις οποίες η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει ενημέρωση.

ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι ουδεμία σχέση έχει με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται στο δημοσίευμα περί προσυμφωνημένων αγώνων.  
Σημειώνει ότι πρόκειται για ψεύδη και συκοφαντίες που θίγουν την ομάδα, η οποία επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματά της έναντι όσων δημοσιεύουν ή αναπαράγουν αυτά τα δημοσιεύματα.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.