Εικονικοί γάμοι: παράπονα Πορτογαλίας – Ρουμανίας

Παράπονα με αποδέκτη το Υπουργείο Εξωτερικών για τέλεση εικονικών γάμων στην Κύπρο, υπέβαλαν δια των πρεσβειών τους, Πορτογαλία και Ρουμανία.  

Καταγγέλλουν ότι γυναίκες με οικονομικά προβλήματα και καταγωγή από τις δύο χώρες, προσεγγίζονται από κυκλώματα για να έρθουν στην Κύπρο και να τελέσουν εικονικό γάμο με υπηκόους τρίτων χωρών.
Το ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις οργανωμένου εγκλήματος και να άπτεται της εμπορίας ανθρώπων.
Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών εξετάζουν τη λήψη κατάλληλων μέτρων.
Σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο, η πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Ελένη Μαύρου, είπε ότι η νομοθεσία είναι επαρκής, επισημαίνοντας ότι βελτιώσεις επί του νομοθετικού πλαισίου έγιναν και στο πρόσφατο παρελθόν. Ανέφερε, ωστόσο, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον έλεγχο που διενεργείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Μετανάστευσης και τους Δήμους.
Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, υποστηρίζοντας ότι η νέα νομοθεσία συνέβαλε στην τέλεση μεγαλύτερου αριθμού εικονικών γάμων. Κατηγόρησε, μάλιστα, το κράτος ότι επιρρίπτει στους Δήμους, τις δικές του ευθύνες.

Σύνταξη: Τάσος Χριστοδούλου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.