Στην Βαρσοβία το βραβείο πιο προσβάσιμης πόλης για 2020

Η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι το βραβείο πιο προσβάσιμης πόλης για το 2020 απονεμήθηκε στην Βαρσοβία της Πολωνίας, η οποία συμπεριλαμβάνοντας τα άτομα με αναπηρία και τις απαιτήσεις προσβασιμότητας στην προσπάθειά της να γίνει μια πιο προσβάσιμη πόλη, πέτυχε, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, μια ουσιαστική γενική βελτίωση όσον αφορά την ευκολία πρόσβασης.
 
Ο διαγωνισμός για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης (Access City Award), που διοργανώνει από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ατόμων με Αναπηρία, είναι μία από τις δράσεις που προβλέπονται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναπηρία 2010-2020.
  
Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης για το 2020 απονεμήθηκε κατά την ετήσια διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 στις Βρυξέλλες.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την τελετή απονομής, η Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού, Μαριάν Τίσεν, δήλωσε ότι «με το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης, οι πόλεις που βραβεύονται μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός αυτής, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Η Βαρσοβία, νικήτρια της 10ης διοργάνωσης των βραβείων, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, από το οποίο προκύπτει ότι μπορούν να γίνουν πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ότι η δέσμευση μπορεί να είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας».
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 47 αιτήσεις για τη διοργάνωση του 2020. Η πόλη Καστεγιό ντε λα Πλάνα στην Ισπανία και η πόλη Σκελεφτέα στη Σουηδία έλαβαν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Η πόλη των Χανίων στην Ελλάδα, η πόλη Τάρτου στην Εσθονία και η πόλη Εβρέ στη Γαλλία έλαβαν ειδική μνεία. Αναγνωρίστηκαν η χρήση της τεχνολογίας στην πόλη των Χανίων για την παροχή προσβάσιμης στάθμευσης, η ενεργός συμμετοχή των δημοτών στην πόλη Τάρτου όσον αφορά την προσβασιμότητα και, τέλος, το έργο στην πόλη Εβρέ σχετικά με τις αόρατες αναπηρίες.

 

Πηγή ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.