Ποδόσφαιρο: επαναρχίζουν Κύπελο - Πρωτάθλημα

Επαναρχίζει το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και το κύπελλο, ύστερα από τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε σημερινή διευρυμένη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, στην οποία πήραν μέρος οι ηγεσίες της ΚΟΠ, της αστυνομίας και του συνδέσμου διαιτητών.

Μετά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βομβιστική επίθεση εναντίον διαιτητή και το μεγάλο αριθμό κόκκινων φακέλων για στημένα παιγνίδια, ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τους λίγους που το αμαυρώνουν.
Όπως είπε, αποφασίστηκε ο διορισμός αξιωματικού της αστυνομίας, προς τον οποίο θα μπορούν να  επικοινωνούν απευθείας οι διαιτητές και όσοι έχουν πληροφορίες για θέματα διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων.
Αποφασίστηκε επίσης η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής με τον αριθμό 1460, μέσω της οποίας μπορούν να δίνονται πληροφορίες ανώνυμα.
Επιπρόσθετα, οι πολίτες μπορούν να δώσουν τις πληροφορίες σε οποιοδήποτε μέλος της αστυνομίας εμπιστεύονται, για να διαβιβαστούν στον υπεύθυνο αξιωματικό.
Ο κύριος Σαββίδης κάλεσε ακόμη τη Βουλή να ψηφίσει, χωρίς καθυστέρηση, τη νομοθεσία για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κάτι που όπως είπε θα αποτελέσει σοβαρό όπλο στις προσπάθειες της αστυνομίας για πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Ικανοποίηση για την επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και κυπέλλου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι με την αρωγή του κράτους και όλων των αρμοδίων φορέων, η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει χωρίς άλλους φακέλους από την UEFA, με καλύτερες διαιτησίες και καλύτερο θέαμα.
Ο κύριος Κούμας ανέφερε ότι την Τετάρτη, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του κυπέλλου, και το επόμενο Σαββατοκύριακο η αγωνιστική η οποία αναβλήθηκε πρόσφατα.
Ο πρόεδρος της ΚΟΠ χαρακτήρισε σημαντική τη συνδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχηγού της Αστυνομίας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.  
Επισήμανε, τέλος, ότι η προσπάθεια για πάταξης των στημένων αγώνων και της προσαγωγής των ενόχων, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από πλευράς του κράτους. Τόνισε, ότι πρώτιστο μέλημα του Συνδέσμου είναι η διαφύλαξη της ζωής των διαιτητών, των αθλητών και των οικογενειών τους, καθώς και της περιουσίας τους.
Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι οι αρχές θα βρίσκονται πάντα δίπλα στην ΚΟΠ, διαβεβαιώνοντας ότι η Δύναμη θα πράξει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.  
Υπογράμμισε παράλληλα ότι, όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο θα πρέπει να δώσει πληροφορίες, προκειμένου ορισμένοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:19

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.