Σε άντρα ανήκουν τα οστά που ξεβράστηκαν σε παραλία των Περβολιών

Σε άντρα ανήκουν τα οστά, που ξεβράστηκαν σε δύο περιπτώσεις σε παραλία στην Κοινότητα Περβολιών, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ο οποίος είπε πως η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Σε δηλώσεις του, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Αντρέου διευκρίνισε ότι τα οστά αν και εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις φαίνεται να ανήκουν στο ίδιο άτομο σύμφωνα με τις επιστημονικές εξετάσεις που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου στις 27/12/2019 είχε ληφθεί πληροφορία από πολίτη ότι σε περιοχή στην παραλία Περβολιών είχαν εντοπιστεί οστά, για να προσθέσει ότι στην σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη του αστυνομικού σταθμού Κιτίου, όπου είχαν εντοπίσει ποσότητα οστών, τα οποία είχαν παραληφθεί για εξετάσεις.

Πρόσθεσε ακόμα ότι στις 05/01/2020 είχε ληφθεί νέα πληροφορία, για εντοπισμό νέων οστών στην ίδια περιοχή, τα οποία επίσης έχουν παραληφθεί, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια όλα τα οστά είχαν σταλεί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου στην παρουσία ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου έγιναν εξετάσεις, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι «πρόκειται για ανθρώπινα οστά, ως επίσης ότι αυτά ανήκαν σε άντρα».

«Κάποια τεκμήρια», σημείωσε, «είχαν ληφθεί από τα συγκεκριμένα οστά, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Μετά την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ταυτοποιηθεί το πρόσωπο, στο οποίο ανήκουν τα οστά. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι «γίνονται εξετάσεις όσον αφορά κάποια πρόσωπα, τα οποία έχουν δηλωθεί στην αστυνομία ως ελλείποντα, αλλά επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο τα οστά αυτά να ανήκουν σε πρόσωπο που ενδεχομένως να έχει σχέση με τις δικοινοτικές ταραχές του ‘63 – ’64».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει ειδοποιηθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, ενώ σημείωσε πως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται και για παλαιότερη περίπτωση.

Τέλος, είπε πως εικάζεται ότι τα οστά αυτά φαίνεται να ήταν θαμμένα στην συγκεκριμένη παραλία και λόγω της θαλασσοταραχής και των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή ήρθαν στην επιφάνεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:23

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.