Προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Στη δίνη των ακραίων καιρικών φαινομένων παραμένει η Κύπρος.  

Καταρρακτώδεις βροχές, σφοδροί άνεμοι και καταιγίδες, τσουχτερό κρύο, καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Ο διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης δεν αποκλείει, ακόμη και το ενδεχόμενο της καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσεων, καθώς και της απαγόρευσης του απόπλου από τα λιμάνια της Δημοκρατίας.  

Λόγω των καιρικών συνθηκών, παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση.

Στην επαρχία Λευκωσίας, κλειστή είναι η οδός Αλεξανδρουπόλεως, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου, παρά το Δημαρχείο Στροβόλου.

Επίσης, παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος στο δρόμο Ξυλιάτου – Λαγουδερών, με αποτέλεσμα να κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Δέντρο απεκόπηκε στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Κλήρου.

Επίσης υπερχείλισε το γεφύρι στην οδό Ελευθερίας παρά το Κοινοτικό Πάρκο στη Νήσου.

 

Στην περιοχή Μόρφου

Κλειστοί είναι οι δρόμοι:

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Θειούχων Νερών

Αγίου Γεωργίου

Είσοδος Κακοπετριάς από κύριο δρόμο στην Κακοπετριά

 

Στην επαρχία Λεμεσού

Ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Προδρόμου – Τροόδους  

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Επίσης, στον δρόμο Μονιάτη – Πλατρών παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος.

Στην Λάρνακα, σε δύο περιπτώσεις απεκόπησαν δέντρα στους δρόμους Δεκέλειας -Ριζοελιάς και Κιτίου -Μαζωτού.  Επίσης, στην Αραδίππου μεγάλη διαφημιστική πινακίδα έπεσε από ταράτσα σπιτιού στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στα ορεινά. Πολλοί επισκέπτες αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ στο Τρόοδος λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και στα νότια, εξέδωσε η Μετεωρολογική υπηρεσία. Θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 12 το μεσημέρι.

Η συνολική βροχόπτωση ενδέχεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε διάστημα έξι ωρών, ενώ σε περιοχές καταιγίδας ενδέχεται να υπερβεί τα 35 χιλιοστόμετρα σε διάστημα εξήντα λεπτών.

Παράλληλα, η Μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε και δεύτερη προειδοποίηση για σφοδρούς μέχρι θυελλώδεις, νότιους έως νοτιοδυτικούς, ανέμους, έντασης επτά με οκτώ μποφόρ. Θα επηρεάσουν τις νότιες και δυτικές περιοχές.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ έως τη μία μετά το μεσημέρι.

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων,  δυνατών ανέμων και ομίχλης που επικρατούν κατά τόπους σε όλες τις περιοχές τις Κύπρου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Το ύψος του χιονιού κατά την τελευταία μέτρηση ήταν 70 εκατοστά στην Πλατεία και 75 στην κορυφή του Ολύμπου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.