Επικρίσεις ΔΗΚΟ κατά του Δημάρχου Δερύνειας

Με βαρείς χαρακτηρισμούς, το ΔΗΚΟ επικρίνει τον Δήμαρχο Δερύνειας Άντρο Καραγιάννη για την ενέργειά του, όπως αναφέρει, να απευθυνθεί με επιστολή στην επικεφαλής της Ουνφικύπ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ζητώντας την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επηρεαστεί ο Δήμος του από τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια αδιανόητη, απαράδεκτη και εχθρική προς τους συντεταγμένους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζει ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να χειρίζεται εσωτερικά της ζητήματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις έννομες διαδικασίες της κυπριακής πολιτείας.   

«Αντιλαμβανόμαστε», αναφέρει το ΔΗΚΟ, «ότι ο Δήμαρχος Δερύνειας θέλει να παραμείνει ανενόχλητος, για να διαδραματίζει δήθεν ρόλο στην επαφή των δύο κοινοτήτων, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει μέσω άλλων φορέων και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν είναι τσιφλίκι κανενός.»

Η απάντηση του Δημάρχου Δερύνειας

«Η Δερύνεια αποτελεί τη φυσική προέκταση της Αμμοχώστου και οι κάτοικοί της δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστούν, αλλά θα έχουν πάντοτε το βλέμμα στραμμένο προς την κατεχόμενη πόλη», απάντησε ο δήμαρχος της ακριτικής κωμόπολης Άντρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ  μετά τις έντονες επικρίσεις του ΔΗΚΟ, ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι η επιστολή προς την κυρία Σπέχαρ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφορούσε τη δικοινοτική δράση του Δήμου Δερύνειας για βελτίωση της επαφής και  επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο νησί.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε και την ανησυχία του για την περίπτωση συνένωσης της Δερύνειας με τουριστικούς δήμους, τονίζοντας ότι η κωμόπολη διαδραματίζει και πολιτικό ρόλο όσον αφορά την επιστροφή της Αμμοχώστου και την επίλυση του Κυπριακού.

Επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην πρόταση της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Άντρος Καραγιάννης είπε ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας στη Δερύνεια, έναν ακριτικό και ημικατεχόμενο Δήμο, είναι εντελώς διαφορετικά από τους ελεύθερους ή τους τουριστικούς δήμους.


Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ
Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.