«Οι κοινότητες κάνουν τη διαφορά», το μήνυμα της φετινής ημέρας για το AIDS

Τα συγχαρητήρια του στο Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που Ζουν με HIV/AIDS (ΚΥΦΑ), το οποίο από το 2000 που ιδρύθηκε, συμπαραστέκεται έμπρακτα και υποστηρίζει τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, τις οικογένειες και τους συντρόφους τους, δίνει το το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, την 1η Δεκεμβρίου, το θέμα της οποίας φέτος είναι «Οι κοινότητες κάνουν τη διαφορά».

Το φετινό θέμα, αναφέρεται, έχει ως στόχο «την αναγνώριση του ουσιαστικού ρόλου που οι κοινότητες διαδραματίζουν στην κινητοποίηση κατά του AIDS σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο». Ο όρος «κοινότητες», διευκρινίζεται, περιλαμβάνει τους εκπαιδευτές, τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV ή έχουν επηρεαστεί απ’ αυτόν, τους συμβούλους, τους επαγγελματίες υγείας, την κοινωνία των πολιτών και τους ακτιβιστές.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα στατιστικά στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για το 2018, σύμφωνα με τα οποία Στο τέλος του έτους, 37,9εκ. άνθρωποι ζούσαν με τον ιό HIV, εντός του 2018 μολύνθηκαν με τον ιό 1,7εκ. άτομα και 770.000 άνθρωποι απεβίωσαν από αίτια που συνδέονται με τον HIV.

«Στόχος είναι, μέχρι το 2020, να περιοριστούν σε 500.000 τα νέα περιστατικά και οι θάνατοι ανά έτος», αναφέρεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι από τα 37,9εκ. άτομα, που ζούσαν με τον ιό μέσα στο 2018, 79% εξετάζονταν, 62% λάμβαναν θεραπεία και 53% πέτυχαν καταστολή του HIV, μειώνοντας τον κίνδυνο να μολύνουν άλλους.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, αφού συγχαίρει το Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που Ζουν με HIV/AIDS (Κ.Υ.Φ.Α.)., αναφέρει ότι από το 2000 που ιδρύθηκε, συμπαραστέκεται έμπρακτα και υποστηρίζει τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, τις οικογένειες και τους συντρόφους τους.

Στοχεύει, όπως αναφέρεται, στην καταπολέμηση της προκατάληψης, στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Οι υπηρεσίες του ΚΥΦΑ, προστίθεται, παρέχονται δωρεάν, από άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με απόλυτη εχεμύθεια και χωρίς καμία διάκριση.

Αναντίλεκτα, σημειώνεται, τα πιο πάνω επιτεύχθηκαν χάρη στην πολύτιμη και ακούραστη προσφορά των εθελοντών του κέντρου, αλλά και την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας.

«Η αξιόλογη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ στη χώρα μας, όχι μόνο ωφελεί την κυπριακή κοινωνία των πολιτών, αλλά συμβάλλει και στον παγκόσμιο στόχο για εξάλειψη της επιδημίας HIV», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.