Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %22 %395 %2019 %10:%Νοε

Νυκτερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δάλι για τους ρύπους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες βράδυ κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που δημιουργείται κυρίως τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή τους, από τους ρύπους που προέρχονται, όπως αναφέρουν, από συγκεκριμένες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής. Κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πήγαν με τα αυτοκίνητα τους και απέκοψαν την είσοδο συγκεκριμένου εργοστασίου ζητώντας να σταματήσει η παραγωγή ασφάλτου. «Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Κυρίως τις πρωϊνές ώρες η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική» ανέφεραν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν μέτρα.

«Ως κάτοικοι της περιοχής δεν έχουμε κανένα θέμα με τους επιχειρηματίες των οποίων σεβόμαστε τη δουλειά τους. Η ανθρώπινη υγεία όμως είναι υπέρτατο αγαθό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απ’ όλους» σημειώνουν. Στο χώρο έφθασε και η Αστυνομία. Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος προέβη σε καταγγελία για το γεγονός. Πριν από λίγες μέρες για το θέμα παιδιά του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου πραγματοποίησαν δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Στις 7 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Χαλεπιανών και θα περιλαμβάνει κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου. Το συγκεκριμένο θέμα το οποίο συζητήθηκε ήδη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος βρίσκεται ενώπιον υπουργικής επιτροπής. Οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου ζητούν όπως αποχαρακτηριστεί η οχληρά ζώνη που γειτνιάζει με τα σπίτια τους και οι βιομηχανίες που βρίσκονται εκεί να μετακινηθούν σε άλλο χώρο.

Πηγή Ανδρεάς Ιωσήφ

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %22 %397 %2019 %10:%Νοε