Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %14 %352 %2019 %09:%Νοε

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στον Ακάμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος του Ακάμα, η οποία δεν ήταν η μοναδική πυρκαγιά στην Πάφο χθες.

Όπως και τις προηγούμενες μέρες εξερράγησαν άλλες 7 πυρκαγιές σε διάφορες κοινότητες της επαρχίας. Για μία μάλιστα στην Κρήττου Μαρότου η αστυνομία κατάφερε να εξασφαλίσει μαρτυρία σε βάρος 58χρονου κατοίκου της κοινότητας ο οποίος συνελήφθη.

Πρόσθετα μέτρα από το Τμήμα Δασών

Επιπρόσθετα μέτρα, προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για αποτροπή κακόβουλων ενεργειών, όπως η χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος του Ακάμα.
Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την έκρηξη οργής για τη φωτιά, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εγκληματική πράξη, η οποία προέρχεται από ανεγκέφαλους.
Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο, ο κύριος Αλεξάνδρου επανέλαβε ότι οι δράστες επέλεξαν ημέρα κυνηγετικής εξόρμησης, που κινείται μεγάλος αριθμός πολιτών στην περιοχή, ώστε να καθίσταται δυσκολότερο το έργο εντοπισμού τους. Αποτελεί, είπε, έργο μεμονωμένων ατόμων και όχι κατοίκων της περιοχής.
Ο κύριος Αλεξάνδρου πρόσθεσε ότι παρόλο που πραγματοποιούνται περιπολίες εντός του Ακάμα επί 24ώρου βάσεως και ο βασικός σταθμός του Τμήματος Δασών στην περιοχή παραμένει στελεχωμένος όλο το εικοσιτετράωρο, τα προληπτικά μέτρα θα ενταθούν, για πάταξη του φαινομένου εμπρησμών.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο