Τριμερής συνεργασία για το μεταναστευτικό


Τη διαμόρφωση τριμερούς συνεργασίας για το μεταναστευτικό μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας ως χωρών πρώτης γραμμής στη μεταναστευτική οδό της Ανατολικής Μεσογείου, εξήγγειλε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κουμουτσάκος, η τριμερής συνεργασία διαμορφώνεται με ελληνική πρωτοβουλία, προκειμένου οι τρεις χώρες να μπορούν να παρεμβαίνουν συντονισμένα στους Ευρωπαίους εταίρους και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η τριμερής συνεργασία στοχεύει να διασφαλίσει μέσω των παρεμβάσεών της σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι Ελλάδα, Κύπρος και Βουλγαρία θα υποστηριχθούν έμπρακτα με «περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, δικαιότερη κατανομή βαρών, αποτελεσματικό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών, και τέλος, πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», ανέφερε ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η Ελλάδα, αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συνδιαμόρφωση μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Η κοινή παρέμβαση Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας στην ΕΕ, θα εκκινήσει με αφετηρία το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί στις 7-8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η τριμερής συνεργασία θέτει ως προτεραιότητες να «αναδειχθεί στην ευρωπαϊκή της διάσταση η μεγάλη μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στα κράτη- μέλη της τα οποία  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν οι ευρωπαίοι εταίροι, η Επιτροπή και οι άλλοι ευρωπαϊκοί θεσμοί για τις αυξανόμενες, συνεχιζόμενες και σαφώς δυσανάλογες μεταναστευτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Μεσογείου και της ΕΕ».

Επιπλέον, οι παρεμβάσεις της τριμερούς αναμένεται να εστιάσουν και στην ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων από την ΕΕ, στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας, προκειμένου να επιτευχθεί «η δίκαιη κατανομή των βαρών, μέσω μετεγκαταστάσεων, η ενίσχυση της πολιτικής επιστροφών σε τρίτες χώρες προέλευσης και τέλος η γενικότερη ενίσχυση των κρατών που πλήττονται άμεσα», όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:01

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.