Συναντήσεις με ΥΠΕΞ Κίνας και ηγεσία AIPAC θα έχει σήμερα ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi, και αργότερα θα συναντηθεί με την ηγεσία της αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης AIPAC.



Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του για το Κυπριακό μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, είπε πως δεν θα είναι η δική μας πλευρά αυτή που θα προκαλέσει ναυάγιο στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει μια Διάσκεψη για την Κύπρο την ώρα που απειλείται και παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, "με συνεχιζόμενες τις απειλές και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου".

«Η φετινή Γενική Συνέλευση συμπίπτει με μια προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς των ΗΕ προκειμένου να συμφωνηθούν όροι αναφοράς ,ώστε να δοθεί η δυνατότητα επανέναρξης ενός δημιουργικού διαλόγου. Προσέρχομαι με αποφασιστικότητα, με πλήρη πολιτική βούληση προκειμένου να συμβάλω σε αυτό που επιδιώκουμε από την επομένη της κατάρρευσης των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτίμησε ότι αυτή θα είναι μια βδομάδα που θα δοκιμαστεί η κάθε μια πλευρά και τόνισε ότι «η δική μας πλευρά δεν θα είναι εκείνη που θα οδηγήσει σε ναυάγιο την προσπάθεια του ΓΓ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως παραμένω πιστός σε όσα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Ακιντζί στις 9 Αυγούστου κατά την άτυπη συνάντηση, πως παραμένω και εμμένω σε αυτό που αποδέχθηκα και δεν είναι άλλο από το κείμενο που ετοίμασε την πρώτη μέρα η κ. Λουτ», ανέφερε.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαφών του, αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο ΓΓ των ΗΕ για τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βορείου Μακεδονίας Zoran Zaev.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή των αρχηγών κρατών ο ΓΓ των ΗΕ και το βράδυ θα παραστεί μαζί με τη σύζυγό του στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 26 Σεπτεμβρίου και ακολούθως θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov, ενώ στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narenda Modi.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ Antonio Guterres. Ακολούθως θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ανδρέας Μαυρογιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.