Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %20 %531 %2019 %14:%Σεπ

Έκκληση στην ΟΕΛΜΕΚ για διάλογο απο Υπουργό-Γονείς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

​Έκκληση στην ΟΕΛΜΕΚ να προσέλθει σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή και την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο απηύθυναν ο υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου.


Υπουργός Παιδείας και οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης είχαν το πρωί συνάντηση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα. Ο Κώστας Χαμπιαούρης κάλεσε για άλλη μια φορά την ΟΕΛΜΕΚ να προσέλθει σε διάλογο, τονίζοντας πως εάν υπάρχουν εποικοδομητικές εισηγήσεις αυτές μπορούν να υιοθετηθούν.
Ο Κυριάκος Νικηφόρου είπε ότι κατά τη συνάντηση οι γονείς ενημερώθηκαν για την επίμαχη εγκύκλιο που αφορά την αξιολόγηση του μαθητή, έλαβαν διευκρινίσεις από τον υπουργό και έμειναν ικανοποιημένοι.
Ανέφερε,ακόμη, ότι η ΟΕΛΜΕΚ μπορεί να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας και να συζητήσει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να τον κηρύξει "περσόνα νον γκράτα" και ερωτηθείς εαν θα παρίστασται σε συναντήσεις, ο κύριος Νικηφόρου δήλωσε ότι αυτός είναι ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας γονέων και ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί επιλεκτικά να αποφασίζει με ποιους θα συνομιλεί.
Σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας γονέων αναφέρεται ότι οι δηλώσεις μελών της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, δείχνουν έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τον θεσμό των οργανωμένων γονέων.
Η συνομοσπονδία γονέων ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων που αφορούν την Παιδεία.
​Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής που εξετάζει τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ αποχώρησαν από τη συνεδρία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, για την παρουσία του προέδρου της συνομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης.

 

Σύνταξη:Γεωργία Ψαριά.