Μετακίνηση τροχόσπιτων από τα Λουτρά της Αφροδίτης

Επιχείρηση ξεκίνησε το Κ.Σ. Νέου Χωρίου για τη μετακίνηση 42 παράνομων τροχόσπιτων στην περιοχή Λουτρά της Αφροδίτης, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:00 περίπου για μετακίνηση κάποιων τροχόσπιτων στην παρουσία μελών της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου. Η μετακίνηση είπε ο κ. Τσαπής έγινε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα, προσθέτοντας πως η Αστυνομία παρέστη για σκοπούς επιτήρησης και επιβολής της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την κοινοτική αρχή, οι ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων δεν είχαν άδεια και το συγκεκριμένο κάμπινγκ θεωρείται παράνομο.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων ήταν θέμα αποκλειστικά του κοινοτικού συμβουλίου και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κ.Σ. Με βάση, είπε η κ. Λάμπρου, τον περί κοινοτήτων Νόμο, το Κ.Σ. μπορεί να παρέμβει αφού μάλιστα, όπως ανέφερε, έτυχε καθοδήγησης, από τον νομικό του σύμβουλο και την Επαρχιακή Διοίκηση.

Η κατάσταση στα Λουτρά της Αφροδίτης σημείωσε η Έπαρχος Πάφου διαιωνίζεται με την παρουσία τροχόσπιτων μέσα στους αγρούς. Όπως εξήγησε η κ. Λάμπρου, σε μια περιοχή η οποία είναι αναπτυγμένη, προκαλείται με την παρουσία τροχόσπιτων κάτω από τα δέντρα μια εικόνα ακαλαισθησίας και χωρίς χώρους υγιεινής, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως οι ίδιοι κάτοχοι των τροχόσπιτων υποστηρίζουν πως μεριμνούν για την ευπρέπεια και τα λοιπά, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί κάποιος να μεταβαίνει σε έναν ανοικτό  χώρο να κατασκηνώσει, αλλά θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες τροχόσπιτων να πηγαίνουν σε οργανωμένους χώρους .

Πρόσθεσε πως υπάρχουν διάφοροι οργανωμένοι χώροι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Καταληκτικά ανέφερε πως  τα τροχόσπιτα μεταφέρθηκαν σε ανοικτό χώρο για να παραληφθούν από τούς ιδιοκτήτες τους σε τακτή προθεσμία.
 
Εξάλλου το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου, με γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει πως ενεργώντας  στα πλαίσια των αποφάσεων του και με γνώμονα την επιβολή του Νόμου και της τάξης προχώρησε, όπως είχε δημόσια προαναγγείλει, σε μετακίνηση των παράνομων τροχόσπιτων και άλλων πρόχειρων παράνομων κατασκευών από την περιοχή Λουτρών Αφροδίτης.

 Όλα τα μετακινηθέντα, προστίθεται στην ανακοίνωση, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και τοποθετήθηκαν σε ελεγχόμενο χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019.

Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής θα πωληθούν με δημόσιο πλειστηριασμό και/ή θα καταστραφούν .

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου καλεί επίσης τους  ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται για τα μετακινηθέντα, να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο στο τηλέφωνο 26 322 520 ώρες γραφείου, και αφού καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησης, να λάβουν την περιουσία τους.

Πέραν της ανακοίνωσης ο κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου δεν θέλησε να προβεί σε δήλωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.