Χαμπιαούρης: Πέραν των €10 εκ. για τα σχολεία της Πάφου

Σε σχολεία της Επαρχίας Πάφου περιόδευσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, αναφέροντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα διατεθούν για τις ανάγκες τους πέραν των 10.000.000 ευρώ.

Ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφτηκε το Νεοφύτειο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο ώστε να ενημερωθεί για την πορεία εγκατάστασης περιφράξεων. Ακολούθως μετέβη στο Λύκειο Έμπας όπου ενημερώθηκε για τη πορεία των έργων για δημιουργία νέων τμημάτων Τεχνικής Σχολής .

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί για ενημέρωση για το πώς προχωρούν τα έργα, επισκέφτηκε σχολεία με τους συνεργάτες του στην Πάφο. «Στόχος μας» συνέχισε, «είναι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές με την νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβρη».

Επεσήμανε πως επισκέφτηκε σχολεία της πόλης και της Επαρχίας Πάφου, δηλώνοντας παράλληλα αρκετά ικανοποιημένος για την πορεία των εργασιών.

Στην πόλη της Πάφου ανέφερε, έχουν προχωρήσει τα έργα κατά πολύ, σημειώνοντας ωστόσο, πως υπάρχουν κάποια έργα που θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία για να ολοκληρωθούν. Ανέφερε πως έτυχε διαβεβαίωσης από τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Πάφου ότι αυτήν την εβδομάδα θα κλείσουν όλες οι διαδικασίες. 

Επίσης ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως αναφορικά με το Λύκειο της Έμπας δεν είναι ευχαριστημένος, αφού όπως εξήγησε, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Είπε μάλιστα πως  «δόθηκαν τα λεφτά εδώ και πάρα πολύ καιρό και πως γίνονται έργα ».

Πρόσθεσε ότι θα είναι έτοιμοι τον Σεπτέμβρη για την μεταστέγαση, με την ξενοδοχειακή, την κομμωτική, την ηλεκτρολογία, τον βιομηχανικό σχεδιασμό και αυτά  που έχουν εξαγγείλει, ωστόσο κάλεσε τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Έμπας να επισπεύσει τις διαδικασίες των εργασιών για τις περιφράξεις και τα μπογιατίσματα. Ενδεικτικά ανέφερε πως «τα λεφτά αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχουν».

Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε πως δόθηκαν γύρω στις 250.000 ευρώ για εργασίες περιφράξεων, μπογιατίσματα και αλλαγές που γίνονται για τη ξενοδοχειακή σχολή και  την επέκταση της Τεχνικής Σχολής .

Ο Υπουργός συμπλήρωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κοινοτάρχη της Έμπας Αντωνάκη Νικηφόρου ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ότι ήδη έχουν βγει στις προσφορές και οι εργολάβοι θα ξεκινήσουν δουλειά εντός των ημερών. Όπως είπε, υπάρχει καθυστέρηση αλλά υπάρχει θέληση για να γίνουν τα έργα. 

Πέραν τούτου συνέχισε, στην Πάφο γίνονται έργα που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις σχολείων, με ανεγέρσεις νέων νηπιαγωγείων, ενώ οι υποσχέσεις που δόθηκαν για το Νικολαΐδειο σχολείο, όπως είπε, υλοποιούνται και προχωρούν.

Το ίδιο, συμπλήρωσε, και αυτά που είχαν πει για το νέο σχολείο στην Τίμη και με τον εξωραϊσμό του σχολείου ύψους πέραν του 1.000.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε δε, ότι στην Πάφο τα επόμενα τρία χρόνια θα διατεθούν για αυτούς τους σκοπούς πέραν των 10.000.000 ευρώ σημειώνοντας πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν στους προϋπολογισμούς. 

Σχετικά με το Γ’ Νηπιαγωγείο στην Πάφο ο κ. Χαμπιαούρης ανακοίνωσε ότι οι εργασίες  προχωρούν κανονικά .

Όσον αφορά το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο τόνισε πως οι διαδικασίες προχωρούν όπως είχε εξαγγελθεί και το Υπουργείο επιπρόσθετα συνεχίζει με τις συντηρήσεις και  τον εξωραϊσμό πάρα πολλών σχολείων και τις ανεγέρσεις αιθουσών.

Στο Νικολαΐδειο σημείωσε «θα φύγει το υφιστάμενο Α’ Νηπιαγωγείο να πάει στον χώρο πάνω από τα φώτα τροχαίας στον νέο κτήριο που έχει εξευρεθεί και θα μετακινηθεί το Δημοτικό».

Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως υπάρχουν τα λεφτά, έχουν κατατεθεί στις Σχολικές Εφορίες και έχουν προκηρυχθεί προσφορές και πρόσθεσε πως υπάρχει ανταπόκριση για πρόσληψη φρουρών ασφαλείας στα  Λύκεια και στα Δημοτικά σχολεία.
 
"Πολιτιστικό χωριό Λέμπας"

Το 2020 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το πολιτιστικό χωριό Λέμπας είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Ερωτηθείς για το πολιτιστικό χωριό της Λέμπας ανέφερε πως έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες και ευχήθηκε μέσα στο 2020 να ολοκληρωθούν. Το συγκεκριμένο θέμα  είπε  απασχολεί την κοινότητα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πάφου εδώ και αρκετό καιρό.  «Ως κυβέρνηση» συνέχισε, «έχουμε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσουμε το έργο , αφού έχουν εγκριθεί τα κονδύλια και έχουν μπει στους προϋπολογισμούς».

Περιβαλλοντικό κέντρο Παναγιάς

Ανακοίνωσε τέλος πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που αφορούν το περιβαλλοντικό κέντρο Παναγιάς που θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβρη, όπου θα προσφέρονται επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και θα μπορεί να φιλοξενήσεις στους ξενώνες του μέχρι και τριάντα παιδιά.   

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Πάφου Μιχάλης Χαραλάμπους σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε τον Υπουργό Παιδείας ότι στις 4 Σεπτεμβρίου πριν από την έλευση των μαθητών στα σχολεία, θα είναι έτοιμες οι περιφράξεις. Σημείωσε ότι ήδη οι περιφράξεις των περισσότερων εκπαιδευτηρίων έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μείνει κάποιες που είναι υπό κατασκευή.

Σε σχέση με τους φρουρούς είπε πως έχει δοθεί προσφορά, έχει γίνει ήδη και η επίβλεψη, μια πρώτη περιοδεία με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα τρία Λύκεια και την Τεχνική Σχολή και ότι στις 2 Σεπτεμβρίου οι φρουροί θα τοποθετηθούν.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Έμπας Αντωνάκης Νικηφόρου παραδέχτηκε την καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί στην Έμπα λόγω έλλειψης προσωπικού τεχνικού επιπέδου, όπως εξήγησε. Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί μηχανικός ο οποίος ετοίμασε τα σχέδια, βγήκαν σε προσφορές και επέλεξαν τον πιο φθηνό από τέσσερις προσφοροδότες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:45

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.