Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις εκποιήσεις έξω από τη Βουλή

Πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκδήλωση διαμαρτυρίας με θέμα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»  ενόψει της συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής που συνήλθε με καθυστέρηση για συζήτηση της αναπομπής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.



Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση κατά την έξοδο από τη Βουλή του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο οποίος δέχθηκε χαρακτηρισμούς από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι καταφέρθηκαν και εναντίον της αστυνομίας λέγοντας ότι τα πυρά της έπρεπε να ήταν στραμμένα στον Γενικό Εισαγγελέα και όχι σε αυτούς.

Οι συγκεντρωθέντες έχουν αναρτήσει πλακάτ στα οποία αναγράφονται συνθήματα, όπως «Πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα να σταματήσουν την κοροϊδία», «Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι εκποιήσεις περιουσιών», «Χρηματοπιστωτική ληστεία-οικονομικό πραξικόπημα».
 
Στον χώρο έξω από το κτήριο της Βουλής υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, άνδρες της ΜΜΑΔ  ενώ είχε διακοπεί για την κυκλοφορία ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής ήταν προγραμματισμένη για τις 1030 και αναβλήθηκε για τις 1130.
 
Βουλευτές κομμάτων που προσανατολίζονταν προς ψήφιση των νόμων περί εκποιήσεων κατά την είσοδο τους στο κτήριο της Βουλής έγιναν δέκτες παραπόνων από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι «εμείς σας ψηφίζουμε κι εσείς μας παίρνετε τις περιουσίες μας».

Τη διαμαρτυρία οργάνωσε το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις και συμμετείχαν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΠΥΡΟΔΑΤ), ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας και άλλες οργανώσεις.

Τη συμπαράστασή τους στους συγκεντρωθέντες εξέφρασε το Κίνημα Οικολόγων και το ΕΛΑΜ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑΝ/ΑΑΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:17

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.