Υπουργείο Εργασίας: Αυξημένο κατά 50% το επίδομα ενοικίου

Αυξήσεις της τάξης του 50% κατά μέσο όρο προβλέπονται για το επίδομα ενοικίου, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, κατά την τελευταία συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων εγκρίθηκαν ομόφωνα οι περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί (Παροχή Στέγασης) που προνοούν για την αύξηση του επιδόματος ενοικίου και του επιδόματος τόκων στεγαστικού δανείου που παρέχονται στο πλαίσιο παροχής Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Προστίθεται ότι οι τροποποιητικοί Κανονισμοί είχαν ετοιμαστεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας για την τακτική αναθεώρηση των ποσών που παρέχονται με βάση τη Νομοθεσία και για την ετοιμασία τους είχε προηγηθεί σχετική μελέτη για τις τιμές ενοικιαζόμενων υποστατικών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη μελέτη είχε πραγματοποιηθεί και το 2014 και οι αυξήσεις στο επίδομα ενοικίου και τόκων στεγαστικού δανείου που έχουν εγκριθεί, αντιπροσωπεύουν τη διαφορά μεταξύ των ευρημάτων της μελέτης του 2014 και των ευρημάτων της μελέτης του 2019.

Με την εφαρμογή των Τροποποιητικών Κανονισμών, το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου αυξάνεται ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας και την επαρχία διαμονής, σύμφωνα με τον πίνακα ενώ οι αυξήσεις είναι της τάξης του 50% κατά μέσο όρο.


Αναφέρεται επίσης ότι εξακολουθούν και ισχύουν όλες οι ειδικές διατάξεις της Νομοθεσίας για την παροχή αυξημένου επιδόματος ενοικίου ή τόκων στεγαστικού δανείου σε άτομα με αναπηρία, δηλαδή την αύξηση του επιχορηγούμενου εμβαδού κατά 25 τετραγωνικά μέτρα για όλα τα άτομα με αναπηρία και την αύξηση του παρεχόμενου επιδόματος κατά επιπλέον 50% στα άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα και κατά 20% στα άτομα με αναπηρία που δεν χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.