Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες υποψήφιοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί

Tη λίστα με τους επιτυχόντες υποψήφιους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, όλοι τόνισαν το αδιάβλητο της διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια και το οποίο έχει εξανεμίσει κάθε αμφιβολία για αναξιοκρατία.



Ο κ. Αγγελίδης είπε πως η διαδικασία των εξετάσεων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, με δεδομένη τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας, και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για την αγαστή συνεργασία μέσα από την οποία προκύπτουν πολύ θετικές εξελίξεις.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες υποψηφίους για δόκιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, και να μεταφέρω τοι μήνυμα προς τους στρατεύσιμους να εκμεταλλευτούν αυτή την περίοδο, τους 14 μήνες, έτσι ώστε να πάρουν τις καλύτερες εμπειρίες από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και εκπαιδευτές», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης είπε πως για 21 χρόνια συνεχίζουν μια διαδικασία που ξεκίνησε το 1998, μέσα σε ένα κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων τότε. «Εικοσιένα χρόνια μετά είμαστε στη θέση να παρουσιάζουμε και πάλι τα αποτελέσματα, αλλά είναι τώρα είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι διαδικασίες είναι αξιοκρατικές, είναι αμερόληπτες και δεν μπορεί κάποιος να παρέμβει στην επιλογή των βαθμοφόρων της ΕΦ», είπε.

Ο κ. Χριστοφίδης ευχαρίστησε το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Παιδείας για την πολύ στενή και άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποδεικνύει ότι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα μπορούν να συνεργαστούν και να πετύχουν πολύ μεγάλα και σημαντικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία θα πάρει νέες διαστάσεις σε περισσότερο επιστημονικά θέματα που ενδιαφέρουν το Υπουργείο Άμυνας και το Πανεπιστήμιο. «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δηλώνει παρόν για τα επόμενα χρόνια σε συνεργασίες που ενδεχομένως θα μας οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό επίπεδο», είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας εξέφρασε τις ευχαριστίες της Επιτροπής προς τους φορείς που έχουν αναλάβει την ευθύνη της διενέργειας των εξετάσεων σε ένα κλίμα όχι απλώς εποικοδομητικότητας αλλά αξιοκρατίας.

Ο κ. Σιζόπουλος συνεχάρη στη συνέχεια τα παιδιά που έχουν πετύχει στις εξετάσεις και αύριο θα αναδειχθούν στους ηγήτορες της ΕΦ, με ολόκληρο το σώμα και τον κυπριακό λαό να αναμένει από τους ίδιους έτσι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας και της επιχειρησιακής αξιοπιστίας της ΕΦ.

Ο κ. Σιζόπουλος μετέφερε την πρόθεση και την επιθυμία όλων των μελών της Επιτροπής Άμυνας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, για μια στενή και αγαστή με το Υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης όσο το δυνατόν, του ρόλου της ΕΦ.

Στην συνέχεια ανέφερε πως ο θεσμός των συγκεκριμένων εξετάσεων που έχει θέσει τέλος στις αμφισβητήσεις περί ευνοιοκρατικής και ρουσφετολογικής επιλογής των υποψηφίων αξιωματικών και υπαξιωματικών, ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια όταν για πρώτη φορά το Υπουργείο Άμυνας ανέλαβε η ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα ο τότε Πρόεδρος της Γιαννάκης Ομήρου. «Για εμάς αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα θέλουμε να εμπεδώσουμε σε όλα τα επίπεδα την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση, ώστε να μην υπάρχουν οι οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.