X.Χριστόφιας: Φεύγεις όπως ήρθες με καθαρά χέρια

"Φεύγεις όπως ήρθες, με τα χέρια καθαρά, αξιοπρεπής και ακέραιος ως το τέλος", είπε στο ύστατο χαίρε προς τον πατέρα του ο Χρίστος Χριστόφιας.

Ευχαρίστησε τον πατέρα του επειδή έμαθε στα παιδιά του να πιστεύουν βαθειά και αληθινά στις αρχές, τις αξίες και τα ευγενέστερα ιδανικά που γέννησε ποτέ ο ανθρώπινος νους.
Τον ευχαρίστησε, επίσης, επειδή τους δίδαξε να δίνουν και όχι να αρπάζουν, να αγαπούν και όχι να χρησιμοποιούν, αλλά και να κοιτάζουν τίμια κατ'ευθείαν στα μάτια τους ανθρώπους.
Ο Χρίστος Χριστόφιας τόνισε ότι η επανένωση της Κύπρου και η επιστροφή στο Δίκωμο έκαιγε τα σωθικά του εκλιπόντος.
Για τον Δημήτρη Χριστόφια, είπε, ήταν ευαγγέλιο το σύνθημα «οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδερφοί μας», αφού ο ίδιος αντίκρυζε τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Μαρωνίτες, Αρμένηδες και Λατίνους ως μία ολότητα.
Τόνισε, επίσης, ότι η τιμιότητα του Δημήτρη Χριστόφια ήταν αγκάθι για πολλούς.
Ο Χρίστος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο πατέρας του δάκρυζε συχνά, όπως πολλοί υποδείκνυαν ειρωνικά, επειδή παρέμεινε άνθρωπος, καλοσυνάτος και ευαίσθητος.
Αυτή είπε, είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά που αφήνει ο Δημήτρης Χριστόφιας.
"Να πας στο καλό παπά μας, να ξεκουραστείς και να ησυχάσεις. Εμείς, τα εγγόνια της πλύστρας, θα το έχουμε τιμή μας τζιαι καμάρι μας. Εμείς θα μιλούμε πάντα περήφανα για το πώς η ανάγκη έγινε η Ιστορία. Και δεν θα αφήσουμε την Ιστορία να γίνει σιωπή", ανέφερε καταληκτικά ο Χρίστος Χριστόφιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:57

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.