Αγγελίδης: Σε κατάσταση σαπωνοποίησης η σορός

Ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 1430, σε βάθος έξι μέτρων στη λίμνη Μεμί, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου και ότι την Παρασκευή θα ζητηθεί ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου υπόπτου στις διερευνώμενες υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών γυναικών και παιδιών.



Υπενθυμίζεται ότι θα είναι η όγδοη αίτηση προσωποκράτησης της Αστυνομίας για τον ύποπτο, ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά στις 17 Απριλίου, μετά την ανεύρεση της σορού γυναίκας σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού.

«Εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 1430 εδώ στη λίμνη Μεμί, σε βάθος περίπου έξι μέτρων ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης, έγινε η ανάσυρση από δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες και ακολούθησε η αυτοψία από τους ιατροδικαστές», είπε στις δηλώσεις του στο χώρο τη λίμνης ο κ. Αγγελίδης.

Πρόσθεσε ότι «θα ακολουθήσει η νεκροτομή, η οποία θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο πότε θα γίνει».

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ως προς τη διερεύνηση αυτών των σοβαρών υποθέσεων», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν σίγουρα εξετάσεις για την ταυτοποίηση της σορού και όλες οι άλλες εξετάσεις ή και έρευνες που χρειάζεται να γίνουν».

Αντιλαμβάνεστε, σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ότι αυξάνεται περαιτέρω ο όγκος του ανακριτικού έργου, έτσι ώστε να καλυφθεί μέσα από καταθέσεις και αυτή η εξέλιξη έτσι ώστε να είναι όλα τεκμηριωμένα.

«Για ακόμη μια φορά η επιμονή όλων, πρώτα της ανακριτικής ομάδας και όλων όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρμοδίων υπηρεσιών και άλλων προσώπων ήταν σημαντικές, έτσι ώστε να υπάρχει και το σημερινό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ο ύποπτος έκανε νέες υποδείξεις σήμερα στο χώρο, ο κ. Αγγελίδης απάντησε ότι «όσον αφορά τις οποιεσδήποτε λεπτομέρειες αφορούν το ανακριτικό έργο, εκείνο το οποίο μπορούμε να δηλώσουμε είναι το αποτέλεσμα το οποίο υπάρχει σήμερα».

Πρόσθεσε ότι ενόψει του γεγονότος ότι την Παρασκευή λήγει το διάταγμα κράτησης, «θα ζητηθεί από τους ανακριτές ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου και σίγουρα στο δικαστήριο θα αναφερθούν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι γνωστό και το έχουμε δηλώσει ότι είναι από τις σοβαρότερες υποθέσεις, λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων – και το τονίζω -τον μεγάλο αριθμό καταθέσεων που είναι πέραν των 700, ίσως να είναι και πολύ περισσότερες, του μεγάλου αριθμού τεκμηρίων και εξετάσεων και ερευνών που γίνονται για τις υποθέσεις».

Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποιο νέο στοιχείο που οδήγησε στην υπόδειξη από πλευράς του υπόπτου του σημείου που εντοπίστηκε η σορός απάντησε ότι «η ανάκριση ενός προσώπου, υπόπτου που τελεί υπό κράτηση είναι θέμα το οποίο αφορά σίγουρα τους ανακριτές».

Λαμβάνοντας υπόψη το τι διερευνάται, την έκταση των γεγονότων και το ιστορικό δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε συγκεκριμένες πτυχές των ανακρίσεων, πρόσθεσε.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι είναι γνωστό το ιστορικό με την παρουσίαση του υπόπτου προηγουμένως στο Δικαστήριο όσον αφορά τις έρευνες που έγιναν ή που αναμένεται να γίνουν και «θα επικεντρωθούμε σε αυτή την εξέλιξη που σίγουρα είναι σημαντική, πέραν του γεγονότος ότι τεκμηριώνονται περαιτέρω αυτά τα οποία είχαν λεχθεί με την ανεύρεση της σορού και σίγουρα με τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν».

Ο κ. Αγγελίδης είπε επίσης ότι έχουν γίνει και γίνονται αρκετές εξετάσεις και έρευνες, λαμβάνοντας πάντοτε όλους τους παράγοντες υπόψη γιατί υπήρξε μια διαχείριση της όλης κατάστασης με πολύ προσεχτικό τρόπο για να υπάρχει το αποτέλεσμα.

«Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Και είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι θα εξαντληθούν όλα εκείνα τα περιθώρια για να υπάρξουν αποτελέσματα», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση αν έχει ανακουφιστεί η Αστυνομία είπε ότι «δεν είναι θέμα ανακούφισης». «Έχοντας υπόψη το τι διερευνάται δεν είναι θέμα ανακούφισης είναι θέμα αφοσίωσης στο καθήκον, της προσήλωσης στο καθήκον και όντως οι ανακριτές εργάστηκαν και εργάζονται αρκετές ώρες από την πρώτη στιγμή έτσι ώστε να υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα και τονίζω μαζί με όλους τους άλλους, οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η σορός η οποία εντοπίστηκε ήταν τυλιγμένη, όπως φαίνεται, σε σεντόνι και δεμένη σε τσιμεντομπλόκ.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25/4/2019 τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ).  Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Εναντίον του υπόπτου διερευνάται και υπόθεση βιασμού αλλοδαπής γυναίκας, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.
   
Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά έξι υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, την απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, τον βιασμό, την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, την απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, την παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και την παράβαση του νόμου για την προστασία του ατόμου και την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.