Φόνοι: Τράγκολας - Αγγελίδης για την τρίτη βαλίτσα

Υπήρχαν στιγμές απογοήτευσης όσο περνούσαν οι ημέρες και δεν εντοπιζόταν η τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη λίμνη, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Μάρκος Τράγκολας.

Όμως, πρόσθεσε, υπήρχε η βεβαιότητα ότι βρισκόταν εκεί και ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί, αφού είχε προηγηθεί ο εντοπισμός του τσιμεντομπλόκ.
Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Τράγκολας είπε ότι το σημείο όπου βρέθηκε η βαλίτσα δεν βρισκόταν στους στόχους που σηματοδοτήθηκαν ύστερα από την ανάλυση των δεδομένων του Σόναρ. Και αυτό, εξήγησε γιατί είχε βυθιστεί στη λάσπη και δεν μπορούσε να ανιχνευθεί.
Επισήμανε ότι  η βαλίτσα ήταν σε επίπεδη επιφάνεια και ο εντοπισμός έγινε δια της ψηλάφησης.
Σε επισήμανση ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε συγκλονισμένος από το θέαμα που αντίκρυσε κάμνοντας λόγο για πρωτοφανή θηριωδία, ο κύριος Τράγκολας δήλωσε ότι η εικόνα ήταν πανομοιότυπη και στις τρείς βαλίτσες. Ηταν, είπε, ένα θέαμα που προκάλεσε συγκλονισμό.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για το εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρα στη Λίμνι Μεμί στο Ξυλιάτο, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι θα αρχίσουν από αύριο.
Είπε ότι η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί στη μεταφορά του εξοπλισμού και στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.
Πρόσθεσε, ότι η επιχείρηση στο Ξυλιάτο, θα αρχίσει με τη βύθιση των ρομποτικών καμερών ώστε να καλυφθούν όλοι οι στόχοι τους οποίους κατέγραψε το Σόναρ.
Κατάδυση, πρόσθεσε, θα γίνει μόνο όταν εντοπιστεί κάτι από τη ρομποτική κάμερα.
Καταλήγοντας ο Μάρκος Τράγκολας χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την επιχείρηση στη Λίμνη Μεμί, αφού όπως επισήμανε, δεν αναζητείται βαλίτσα αλλά το σώμα ενός εξάχρονου παιδιού, τυλιγμένου με σεντόνι.  

Η επιμονή και η υπεράνθρωπη προσπάθεια είχαν αποτέλεσμα και εντοπίστηκε η τρίτη βαλίτσα, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.
Έκαμε λόγο για πολύ σημαντική εξέλιξη στη βάση της οποίας ενισχύεται περαιτέρω η υφιστάμενη μαρτυρία.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες, για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις, με ογκωδέστατο υλικό, βαίνουν προς ολοκλήρωση, χωρίς να αποκλείεται να προκύψει και κάτι άλλο εφόσον υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν.   
Επισήμανε ότι πρώτιστο στόχο αποτελεί για την Αστυνομία, να είναι όλα σωστά και καλά μελετημένα, ώστε όταν φτάσει η υπόθεση στο Δικαστήριο, να δοθούν όλες οι απαντήσεις.    
Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό του πτώματος, χθες, δήλωσε πως αποτελεί μέλημα η διακρίβωσης της ταυτότητας του ατόμου που βρέθηκε στη βαλίτσα.
Σε ερώτηση αν θα μετακληθεί ο Ιατροδικαστής της Σκώτλαντ Γιάρτ, Ανδρέας Μαρνερίδης για τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε επικοινωνία μαζί του.
Επισήμανε, ωστόσο, πως το πότε θα έλθει στην Κύπρο, είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από τους ανακριτές της υπόθεσης.   

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.