Παιδοβουλή: θέλει ρόλο στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Παιδιά

Η Κυπριακή Παιδοβουλή  σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που τιμάται την 1η Ιουνίου επαναλαμβάνει διαχρονικό της αίτημα όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Παιδιά να διαμορφώνεται με την συμμετοχή και της Παιδοβουλής και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Διευκρινίζει πως  ο ρόλος που διεκδικεί επί του θέματος είναι συμβουλευτικός στην υλοποίηση του Σχεδίου, με το Κράτος να υποχρεούται να ενημερώνει τόσο την Παιδοβουλή όσο και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα Δικαιωμάτων του Παιδιού για την πρόοδο της εφαρμογής του. "Πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να αξιολογούμε το έργο των κρατικών φορέων. Ελπίζουμε ότι ο νεοσύστατος Μηχανισμός θα μας δώσει ακριβώς αυτό", αναφέρει η ανακοίνωση.
«Αγωνιστήκαμε, και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές και πρόσχαρο περιβάλλον, στο οποίο κριτικά σκεπτόμενα, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν με ζήλο και συλλογικότητα και θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους», συνεχίζει η Παιδοβουλή, προσθέτει αναφέροντας πως "η πολιτεία έχει υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά, να οικοδομήσει το Δημόσιο Σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές».
Η Κυπριακή Παιδοβουλή αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαφορετικής μεταχείρισης της εκδίκασης υποθέσεων όπου εμπλέκονται ανήλικοι στην δικαστική διαδικασία με την ιδιότητα του θύματος, του μάρτυρα ή του αντίδικου, διαπιστώνει πως αποτελεί αδήριτη και επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη ενός συστήματος δικαιοσύνης φιλικού προς τα παιδιά που θα ρυθμίζει τόσο την δικαστική διαδικασία, όσο και τις ποινικές κυρώσεις των ανηλίκων.
"Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρούμε πως οι επαναλαμβανόμενες πιέσεις μας σε σχέση με την εν λόγω ανάγκη επέφεραν αποτέλεσμα καθώς στις 6 Μαΐου 2018 κατατέθηκε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:20

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.