Πρόστιμο δέκα χιλιάδων ευρώ για κακομεταχείριση βρέφους

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ σε 39χρονη από τη Ρουμανία, για υπόθεση κακομεταχείρισης του 40 ημερών βρέφους της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 39χρονη κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις κατηγορίες έκθεσης και κακομεταχείρισης παιδιού κάτω των δύο χρόνων και παράβασης καθήκοντος.

Επιβάλλοντας την ποινή στην 39χρονη η Δικαστής ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι αδιανόητο κάποιος ανήλικος και δη ένα νεογέννητο να παραμελείται από την ίδια τη μητέρα του στο οικογενειακό σπίτι, όπου θα έπρεπε να βρίσκει φροντίδα, προστασία και στοργή. Υπό άλλες περιστάσεις, το Δικαστήριο θα προσανατολιζόταν σε επιβολή πολύμηνης ποινής φυλάκισης».

Πρόσθεσε πως «δεν παρέχεται στο Δικαστήριο τέτοια ευχέρεια στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθότι το γεγονός ότι η κατηγορούμενη είναι μητέρα παιδιού κάτω των τριών ετών και άλλων τριών ανήλικων παιδιών, την εντάσσει στα πλαίσια προστασίας του νόμου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να της επιβληθεί ποινή στερητική της ελευθερίας της».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τις πρωινές ώρες της 15ης Δεκεμβρίου 2018, η 39χρονη είχε εγκαταλείψει το νεογέννητο βρέφος της παγωμένο, να κλαίει για ώρες, σε περιβάλλον κρύο, ανθυγιεινό και εντελώς ακατάλληλο για ένα βρέφος, κοντά στην ανοικτή μπαλκονόπορτα του διαμερίσματός της, την ώρα που έβρεχε.

Οι γείτονες που άκουγαν για ώρες το μωρό να κλαίει ειδοποίησαν τον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, μέλη του οποίου μετέβησαν στο διαμέρισμα όπου διέμενε η γυναίκα και το βρέφος της και το εντόπισαν να είναι λερωμένο.

Το μωρό έκλαιγε γοερά, ήταν παγωμένο και μελανιασμένο από το κλάμα, ενώ το καρότσι, μέσα στο οποίο βρισκόταν, ήταν λερωμένο και τα ρούχα του βρεγμένα από τα ούρα.

Η μητέρα του βρέφους μύριζε έντονα αλκοόλ, είχε εμφανή συμπτώματα μέθης, με δυσκολία επικοινωνούσε με τους αστυνομικούς, ενώ δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.

Σε διάφορα μέρη του διαμερίσματος υπήρχαν άδεια τενεκεδάκια μπίρας, αποτσίγαρα και σκουπίδια.

Η Αστυνομία ειδοποίησε Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας που πήρε το μωρό στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για νοσηλεία, ενώ η μητέρα συνελήφθη για το αδίκημα της έκθεσης και κακομεταχείρισης παιδιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.