Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %21 %268 %2019 %08:%Μαϊ

Νύχτα εκρήξεων σε Πάφο και Λευκωσία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία στην Πάφο μετά από εκρήξεις σε δύο οικίες.

Η πρώτη σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα χθες βράδυ στην κεντρική είσοδο σπιτιού, ιδιοκτησίας 57χρονου, στην περιοχή Μουττάλου. Τη στιγμή της έκρηξης στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του 57χρονου. Η γυναίκα μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά από τα θραύσματα.
Από την έκρηξη, η οποία οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, έσπασαν τζάμια και προκλήθηκαν ζημιές στην οικία, αλλά και σε παρακείμενα σπίτια.
Λίγα λεπτά αργότερα σε δεύτερη κατοικία στην Πάφο, άγνωστοι έριξαν, βόμβα τύπου μολότοφ. Την βόμβα αντιλήφθηκε γείτονας και έσβησε την φωτιά προτού προκληθούν σοβαρές ζημιές. Το σπίτι είναι ιδιοκτησίας νεαρού 21 ετών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο υποθέσεις φαίνεται να συνδέονται. Η αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τρίτο πρόσωπο το οποίο αναζητείται.

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές και στη Λευκωσία όταν γύρω στις έντεκα και μισή σημειώθηκε έκρηξη σε γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας σε πάροδο της λεωφόρου Διγενή Ακρίτα. Η έκρηξη οφείλεται σε μηχανισμό υψηλής ισχύος. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στη γυάλινη πόρτα της εισόδου. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγονται έρευνες.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ
Πηγές: Πανίκος Ευριπίδου, Αστυνομία Κύπρου