UNHCR:Τρεις γυναίκες από Σομαλία έχουν αναφερθεί ως ελλείπουσες από την περαμένη βδομάδα

Τρεις γυναίκες από τη Σομαλία, που διαμένουν στην Κύπρο ως αιτητές ασύλου και πρόσφυγες, έχουν αναφερθεί ως ελλείπουσες από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα, αναφέρει το γραφείο της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στην Κύπρο (UNHCR Κύπρου).

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η UNHCR Κύπρου σημειώνει πως η εξαφάνιση των γυναικών αυτών υπογραμμίζει την ανάγκη για αντιμετώπιση ενός αριθμού κενών που υπάρχουν σε ότι αφορά την αποτελεσματική προστασία των αιτητών ασύλου και των προσφύγων στην Κύπρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, χρειάζεται να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για διασφάλιση της ενσωμάτωσης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των προσφύγων και να ενισχυθεί η προσωπική τους αυτονομία, η εκπαίδευση και η πρόσβασή τους σε ευκαιρίες για εξασφάλιση μέσων διαβίωσης.

Μέσω της ενδυνάμωσης τους θα είναι λιγότερες οι πιθανότητες να πέσουν θύματα λαθρεμπόρων και διακινητών, ένα φαινόμενο που επηρεάζει ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων παγκόσμια, περιλαμβανομένης της Κύπρου, σημειώνεται.

Ακόμη αναφέρεται πως η μετάβαση από τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας για τους αιτητούς ασύλου και για τους ανήλικους σε ανεξάρτητους χώρους διαμονής στην κοινότητα απαιτεί τη λειτουργία κάποιων μηχανισμών. Προστίθεται πως οι δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας για ανήλικους και στο κέντρο υποδοχής στην Κοφίνου πρέπει να περιλαμβάνουν πρακτικά μαθήματα για το πώς τα άτομα αυτά μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες και να διαχειρίζονται θέματα όπως η εξεύρεση στέγης, η εργοδότηση και η πρόσβαση στα δικαιώματα κοινωνικής ευημερίας.

Σημειώνεται επίσης πως τα μαθήματα πολιτιστικού προσανατολισμού μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της κυπριακής κοινωνίας και στην ένταξή τους σε αυτήν.

Η UNHCR Κύπρου επισημαίνει πως χρειάζεται περισσότερη στήριξη για τα ασυνόδευτα παιδιά που αναμένεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας όταν γίνουν 18 ετών, και πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη συχνής και συστηματικής επίβλεψης των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν εκτός αυτών των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

`Ολοι οι νεαροί καθώς και οι ευάλωτοι αιτητές ασύλου και πρόσφυγες που φεύγουν από το κέντρο υποδοχής στην Κοφίνου χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια για να βρουν επαρκή και ασφαλή στέγη και να σχεδιάσουν μια ζωή με νόημα, καταλήγει η UNHCR Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:59

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.