Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %24 %274 %2019 %08:%Απρ

Φόνοι: Με δυσκολίες οι έρευνες σε Μιτσερό - Ξυλιάτο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επανήρχισαν το πρωί οι έρευνες στο Μεταλλείο Μιτσερού για εντοπισμό και άλλων πιθανών θυμάτων του φερόμενου ως δολοφόνου, στελέχους της Εθνικής Φρουράς.

Οι έρευνες στο φρεάτιο του Μεταλλείου, όπου εντοπίστηκε η σορός της 38χρονης Μαίρης Ρόουζ από τις Φιλιππίνες και άλλης μίας γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν εξακριβώθηκε είχαν διακοπεί για λόγους ασφάλειας.
Ωστόσο όπως εξήγησε χθες ο Διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, το πρόβλημα επιλύθηκε με τη χρήση συρματόσχοινων, τα οποία υποστηρίζουν τα δύο αναβατόρια.Εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, θεωρείται ο εντοπισμός κι άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο.
Οι ερευνες θα διεξαχθούν με ρομποτικές καμερες, αφού λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, θεωρείται επικίνδυνο να κατέβει άνθρωπος στο πηγάδι.
Ο Διευθυντής του τμήματος γεωλογικής επισκόπησης μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο,  εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντληθεί το νερό από το πηγάδι.
Τα δεδομένα, είπε αξιολογούνται, για να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αναφορικά με την εικόνα και τα δεδομένα που υπάρχουν και αναλόγως να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της εξάχρονης κόρης της Μαίρης Ρόουζ μελετούν οι αρχές. Οι χθεσινές έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας και άλλου υπερσύχρονου εξοπλισμού απέβησαν άκαρπες και γίνεται νέος σχεδιασμός.
Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σκάφανδρο, το οποίο θα επιτρέψει στους δύτες να παραμείνουν στο βυθό της λίμνης, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χθες ο 35χρονος ύποπτος, εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο.Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο 35χρονος έχει πλήρη επίγνωση των φρικαλεοτήτων που διέπραξε. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι είναι ικανός για να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.
Τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής εξέτασης θα διαβιβαστούν στους ανακριτές της υπόθεσης.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %24 %309 %2019 %09:%Απρ