Νέα στοιχεία για το διπλό φονικό φαίνεται να εντοπίστηκαν στο Μιτσερό

Εντονη κινητικότητα των αρχών παρατηρείται αυτή την ώρα στο μεταλλείο Μιτσερού, όπου από το πρωί διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες για την υπόθεση του διπλού φονικού, που συγκλονίζει από την περασμένη Κυριακή το παγκύπριο.
Στη σκηνή έφτασαν πριν από λίγο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος και οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Παράλληλες έρευνες και στο φράγμα Ξυλιάτου διενεργούν από το πρωί μέλη του ΤΑΕ, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι έρευνες γίνονται με τη συμμετοχή και δυτών.

Νωρίς το πρωί και για πέντε ώρες, μέλη του ΤΑΕ, της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον διευθυντή Μάρκο Τράγκολα, διενήργησαν εξονυχιστικές έρευνες τόσο στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, όσο και στη γύρω περιοχή. Στο μεταλλείο μετέβη και ο τελευταίος διευθυντής του μεταλλείου Κωνσταντίνος Ξυδάς, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για τη γεωμετρία του χώρου.

Οι εξελίξεις για την πρωτοφανή υπόθεση είναι καταιγιστικές μετά την παραδοχή 35χρονου Ελληνοκύπριου, υπολοχαγού στην Εθνική Φρουρά, ότι σκότωσε τη Μαρί Ρόουζ, 38 χρόνων, από τις Φιλιππίνες και την κόρη της.
Το άψυχο σώμα της Ρόουζ βρέθηκε στο μεταλλείο Μιτσερού την περασμένη Κυριακή, όταν τουρίστας που βρισκόταν στην περιοχή ενημέρωσε την Αστυνομία. Μητέρα και κόρη είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα πέρσι τον Μάιο. Ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, φέρεται να παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε τη Μαρί Ρόουζ στο σπίτι του και ακολούθως μετέφερε το άψυχο σώμα της στο μεταλλείο και το πέταξε στο φρεάτιο. 

Το μεσημέρι, αφέθηκε ελεύθερος ο δεύτερος ύποπτος που τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση, 30χρονος Ελληνοκύπριος, αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε εναντίον του.

ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα φανεί από την έρευνα αν υπήρξε ολιγωρία 

Στο μεταξύ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου απαντώντας σε επικρίσεις για το χειρισμό της υπόθεσης από την αστυνομία δήλωσε ότι προτεραιότητα έχει η εξιχνίαση του φόνου. Ο κύριος Νικολάου διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αρχές από τον περασμένο Μάιο αναφορικά με το φόνο της 38χρονης γυναίκας και της εξάχρονης κόρης της. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ακόμη ότι η αστυνομία δεν διακρίνει τους πολίτες με βάση εθνότητα ή καταγωγή, σε σχέση με τον τρόπο που διεξάγει τις έρευνες της. Είναι άδικο, ανέφερε, κάποιοι να προσπαθούν να αποδώσουν ολιγωρία στην αστυνομία επειδή δεν πρόκειται για Κύπριο πολίτη. Αν υπήρχε ολιγωρία, πρόσθεσε, αυτό θα φανεί από την έρευνα.
Κάλεσε όσους προσέτρεξαν να αξιολογήσουν τις ενέργειες της αστυνομίας, οπως αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών για το φόνο και όλα εκείνα τα οποία έχουν συγκλονίσει όλους. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια υπάρχει χρόνος αξιολόγησης.
Διερωτήθηκε δέ αν αυτό που προέχει είναι να απονεμηθούν ευθύνες. Δεν μπήκε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι ανακρίσεις πρέπει να διεξάγονται από τους ειδικούς με πλήρη και αντικειμενικό τρόπο.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.