Επιχείρηση άντλησης του νερού από το φρεάτιο στο Μιτσερό αρχίζει αύριο

Μια δύσκολη επιχείρηση θα επιχειρήσει αύριο η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Αστυνομία για άντληση του νερού από το φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης από τις Φιλιππίνες Mary Rose και διεξάγονται έρευνες για την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της Sierra.

Στο εγκαταλελειμένο μεταλλείο Μιτσερού έσπευσαν αργά το απόγευμα ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, οι οποίοι αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή ιδιωτών που απασχολούνται στο τομεά των γεωτρήσεων και εργαζόμενων στο μεταλλείο. 

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, Νεόφυτο Σιάηλο, η άντληση του νερού θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει για δυο ημέρες.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα αρχίσει η άντληση νερού από το φρεάτιο και ανάλογα με την απόδοση των αντλιών, θα υπολογισθεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αδειάσει. Όσο θα κατεβαίνει η στάθμη του νερού, όπως είπε, θα συνεχίσουν οι προσπάθειες με τις υποβρύχιες κάμερες νοουμένου ότι υπάρχει και ασφάλεια για το προσωπικό. Χρειάζεται, τόνισε, επαγγελματισμός και λεπτός χειρισμός.

Η κινητοποίηση των αξιωματικών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οφείλεται στα αποτελέσματα της ανάλυσης των εικόνων που λήφθηκαν μέσα από το φρεάτιο, με τη βοήθεια υποβρύχιας κάμερας. Η υποβρύχια κάμερα έχει την δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος πενήντα μέτρων, ενώ το φρεάτιο έχει συνολικό βάθος 130 περίπου μέτρων και είναι γεμάτο με νερό, ενώ εκτείνεται σε διακλαδώσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:07

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.