Σε αντιπαράθεση ΑΚΕΛ, συντεχνίες υπαλληλων και διεύθυνση ΡΙΚ για το θέμα των διαφημίσεων

Αντιπαράθεση για το θέμα των διαφημίσεων στο ΡΙΚ προέκυψε μεταξύ Ακέλ και Συντεχνιών υπαλλήλων ΡΙΚ με την Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ και την Κυβέρνηση, για παραγνώριση αποφάσεων της Βουλής, αλλά και της κατηγορηματικής θέσης των εργαζομένων στο Ιδρυμα ότι δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική σε σχέση με τις διαφημίσεις. Ο εκπρόσωπως Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι κυκλοφόρησε από τη διεύθυνση εγκύκλιος για να τερματιστούν οι διαφημίσεις στο ΡΙΚ, προειδοποίησε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αποδεσμεύσει το κονδύλι των διόμισυ εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δεσμευθεί από τη Βουλή, κατόπιν τροπολογίας που κατέθεσε το κόμμα. Επιβάλλεται, τόνισε ο κύριος Στεφάνου, Κυβέρνηση, Διοικητικό Συμβούλιο και διεύθυνση του ΡΙΚ να αφουγκραστούν τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων, καθώς και τη θέση των εργαζομένων στο ΡΙΚ και να τερματίσουν την απαράδεκτη απαγόρευση των διαφημίσεων στο Ίδρυμα.

Επίσης οι Συντεχνίες του ΡΙΚ (ΕΥΡΙΚ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΡΙΚ και Συντεχνία Διευθυντικού Προσωπικού-ΣΥΔΙΠΡΟ) καταγγέλλουν την απόφαση του ΡΙΚ, να προχωρήσει στον τερματισμό των εμπορικών διαφημίσεων, παρά την απόφαση της Βουλής, η οποία ψηφίστηκε σε νόμο (ετήσιος προϋπολογισμός του ΡΙΚ) και καλούν την Βουλή να παρέμβει. Οι Συντεχνίες καλούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως λάβουν τα δέοντα μέτρα για μη τερματισμό των εμπορικών διαφημίσεων στο ΡΙΚ, όπως αυτή αποφασίστηκε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ από την ολομέλεια της Βουλής.

Ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ, Μιχάλης Μαραθεύτης, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, είπε ότι ο προϋπολογισμός του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, εγκρίθηκε αυξημένος κατά δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ως αντιστάθμισμα απωλεσθέντων εσόδων από διαφημίσεις. Η Βουλή, πρόσθεσε, δέσμευσε, αντίστοιχο ποσό δαπανών που χρήζει αποδέσμευσης από την Επιτροπή Οικονομικών. Ο κύριος Μαραθεύτης εξήγησε ότι αυτό δεν μεταβάλλει την υποχρέωση του ΡΙΚ για συμμόρφωση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό που προνοεί τον τερματισμό των διαφημίσεων. Ο κύριος Μαραθεύτης, επεσήμανε ότι το ΡΙΚ διατηρεί το δικαίωμα πώλησης διαφημίσεων για μεγάλες αθλητικές και μουσικές διοργανώσεις, τις χορηγίες των εκπομπών του, διαφημίσεις που σχετίζονται με ευρωπαϊκά προγράμματα, τις δωροθεσίες καθώς και τις συμφωνίες ανταλλαγής υπηρεσιών.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:30

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.