ΟΑΥ για Προσωπικούς Ιατρούς για Ενήλικες

Ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για Προσωπικούς Ιατρούς για Ενήλικες.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας κατόπιν συζητήσεων με προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, ανακοινώνει τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις/προσθήκες στις προτάσεις που τους απεστάλησαν στις 14 Ιανουαρίου 2019:
•    Οι κατά κεφαλήν αμοιβές για το 2019 θα ισχύσουν ως ελάχιστες κατά κεφαλήν αμοιβές μέχρι 31 Μαΐου 2022.
•    Οι κατά κεφαλήν αμοιβές καθορίζονται ως οι ελάχιστες αμοιβές. Σε περίπτωση όπου παραμείνει αδιάθετο κονδύλι, οι εν λόγω αμοιβές θα μπορούν να αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω μέχρι 15%.
•    Η ημερομηνία έναρξης υπολογισμού της κατά κεφαλήν αμοιβής καθορίζεται ως η ημερομηνία που ο προσωπικός ιατρός αποδέχεται ηλεκτρονικά στο σύστημα τον δικαιούχο και όχι η ημερομηνία πρώτης επίσκεψης του δικαιούχου στον προσωπικό ιατρό για ταυτοποίηση.
•    Για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ (Ιούνιο 2019) ο Οργανισμός θα καταβάλει την κατά κεφαλήν αμοιβή που αφορά στην περίοδο 1/6/2019 – 15/6/2019, ώστε η πληρωμή για τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 30/6/2019. Ακολούθως, η κατά κεφαλήν αμοιβή που αφορά στην περίοδο 16/6/2019 – 30/6/2019 θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι τις 15/7/2019. Οι αμοιβές για τον μήνα Ιούλιο 2019 και εντεύθεν θα καταβάλλονται το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.
•    Στις περιπτώσεις όπου χορηγείται εμβόλιο που δεν περιλαμβάνεται στο Εθνικό Εμβολιαστικό Σχήμα, ο προσωπικός ιατρός θα χρεώνει κατά την κρίση του, όπως γίνεται και σήμερα.
•    Για αντιμετώπιση τυχόν φαινόμενου υπερεπισκεψιμότητας καθορίζεται καταβολή συμπληρωμής ύψους €15 από τους ασθενείς προς τους προσωπικούς ιατρούς, στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός επισκέψεων ανά δικαιούχο, ανά έτος, υπερβεί τους πιο κάτω αριθμούς ανά ηλικιακή ομάδα:

Untitled
Από την πιο πάνω ρύθμιση εξαιρούνται οι χρόνιοι ασθενείς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα παιδιά τους.
•    Η αμοιβή  για κάθε επίσκεψη από άτομο που είναι δικαιούχος σε συστήματα υγείας άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναθεωρείται από €35 σε €45.
•    Διευκρινίζεται ότι ο προσωπικός ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος όταν απουσιάζει, να ορίζει, μέσω του συστήματος πληροφορικής αντικαταστάτη προσωπικό ιατρό. Εντούτοις, συστήνεται να καθορίζεται αντικαταστάτης για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών.
•    Οποιαδήποτε θέματα αμοιβής του αντικαταστάτη προσωπικού ιατρού θα διευθετούνται μεταξύ των μερών (προσωπικών ιατρών).
•    Θα λειτουργήσουν ανά επαρχία ένα ή δύο κέντρα υγείας που θα εφημερεύουν καθημερινά από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ., Σαββατοκύριακα και δημόσιες αργίες από τις 9 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. Η εξεύρεση των κέντρων υγείας θα γίνει μέσω διαδικασίας προσφορών και θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιωτικά κέντρα. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα αυτό να ξεκινήσει την 1/6/2019.
•    Το συνολικό όριο ασφαλιστικής κάλυψης έναντι αμέλειας έχει καθοριστεί στις €300.000 για περίοδο ασφάλισης ενός έτους και στις €100.000 για κάθε περιστατικό. Όμως θα γίνουν δεκτές και υφιστάμενες ασφάλειες (ανεξαρτήτως ποσού) μέχρι τη λήξη τους ή το αργότερο μέχρι την 1η Ιουνίου 2020.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:39

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 7 Μαΐου 2024
21:35
Ουάσινγκτον: Αντίθετη σε μια ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα
20:46
Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας απέχει μακράν από τις απαιτήσεις του Ισραήλ
20:36
Ανθρωπιστική παύση αμέσως ζητούν τα κράτη μέλη της ΕΕ
19:17
Νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας ο Τζον Σουίνι
19:09
Γεωργία , θα σε θυμόμαστε για πάντα
18:52
Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision
17:41
Νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
17:33
Η Ουκρανία λέει ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι
16:27
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 7/5/2024
16:13
Περισσότεροι από 34.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
15:47
Χαρτσιώτης: Η αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.