Η συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία για Boeing δεν θα επηρεάσει την Κύπρο

Η συμμόρφωση με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας πτήσεων για τα Boeing, ύστερα από την αεροπορική τραγωδία της Κυριακής με την πτώση αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max της Ethiopian Airlines, δεν αναμένεται να επηρεάσει σε οποιονδήποτε βαθμό την Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων Ανδρέας Πασπαλλίδης.

«Θα επηρεάσει μόνο τις εταιρείες που έχουν τέτοιου είδους αεροσκάφη και στην περίπτωση κόσμου που θα ερχόταν στην Κύπρο οι ίδιες εταιρείες μπορούν να βάλουν άλλο τύπο αεροσκάφους και να τους μεταφέρουν. Δεν αναμένεται οποιαδήποτε αρνητική επίδραση για την Κύπρο», σημείωσε.

Διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους αεροσκάφη πολύ λίγα έρχονταν, ήταν μη κυπριακά από κάποιες αεροπορικές εταιρείες κι ότι οι δραστηριότητες τέτοιου τύπου αεροπλάνων στην Κύπρο ήταν πολύ περιορισμένες.

Στην Κύπρο, ανέφερε, δεν έχουμε τέτοιου είδους αεροπλάνα γραμμένα στο κυπριακό νηολόγιο.

«Εμείς τώρα αναμένουμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, με τις αρχές Πολιτικής Αεροπορίας της Αμερικής ως επίσης και της κατασκευάστριας εταιρείας, για οτιδήποτε νεότερο», πρόσθεσε.

Η Κύπρος προχώρησε σε συμμόρφωση με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των πτήσεων το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Πασπαλλίδης, είπε ότι ως Κύπρος ακολουθούμε την οδηγία και τις αποφάσεις που βγάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι έχουμε κοινούς κανόνες και αυτό αποφασίσαμε.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως της οδηγίας. «Αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που κάνουν για το δυστύχημα, το τι το προκάλεσε διότι αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο τι προκλήθηκε ενδεχομένως και στα δύο δυστυχήματα που έγιναν εντός τεσσάρων μηνών, το ένα που έγινε πριν τέσσερις μήνες στην Ινδονησία και το πρόσφατο στην Αιθιοπία», σημείωσε.

Επομένως, σημείωσε, συνεχίζει και θα συνεχίσει μέχρι νεωτέρας να είναι σε ισχύ η οδηγία, ενώ είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Αεροπορίας της Ευρώπης.

Οπως ανέφερε, "ψες η ώρα 7 το βράδυ βγήκε ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια της αεροπλοΐας στην Ευρώπη και εισηγήθηκαν να μπει σε ισχύ από τις 9 το βράδυ να απαγορευτούν τέτοιου τύπου αεροσκάφη να πετούν στην Ευρώπη".

Εμείς ως Κύπρος, συμπλήρωσε, βγάλαμε απόφαση, ειδοποιήσαμε όλους τους φορείς και από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και τα αεροδρόμια μας να μην αποδεχόμαστε τέτοιου είδους αεροπλάνα είτε στα αεροδρόμια μας είτε στον εναέριο χώρο της Κύπρου και αυτό εκτελείται από τις 9 το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.