Στο μικροσκόπιο βανδαλισμοί στον Αγ. Παντελεήμονα Μύρτου

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα ερευνών στα κατεχόμενα σε σχέση με τους βανδαλισμούς και την κλοπή της καμπάνας του μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στη Μύρτου, αναμένει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε προγραμματισμένη για τις 7 Μαρτίου συνεδρίαση της δικοινοτικής επιτροπής για  την εγκληματικότητα.

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής και επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών Ανδρέας Μαυρογιάννης, ανέφερε στην επιτροπή Προσφύγων της Βουλής ότι  το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό γιατί, τόσο οι βανδαλισμοί όσο και η κλοπή της καμπάνας έγιναν σε ένα θρησκευτικό μνημείο που αποκαταστάθηκε πρόσφατα με κονδύλια που προέρχονταν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το θέμα, ανέφερε είναι μεταξύ των 21 θεμάτων που έθιξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και περιλαμβάνεται και στο γραπτό σημείωμα που του επέδωσε.
Ο κύριος Μαυρογιάννης ανέφερε επίσης πώς σε ότι αφορά τους βανδαλισμούς, υπάρχει πληροφόρηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι επαναλήφθηκαν μετά την μερική αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στις 11 Ιανουαρίου από κοινή ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Πληροφόρηση, πρόσθεσε υπάρχει και  για τα αποτελέσματα των ερευνών για την κλοπή της καμπάνας σύμφωνα με την οποία αποδίδεται σε ένα Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή και ότι έγινε ώστε να πωληθεί ως μέταλλο.
Ο κοινοτάρχης Μύρτου Ανδρέας Αθανασίου, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έχει κλαπεί μια καμπάνα 300 κιλών από ύψος εννιά μέτρων και μάλιστα σε ένα χώρο που είναι περιφραγμένος, ενώ σε απόσταση 100 μέτρων υπάρχει στρατόπεδο και σε πολύ κοντινή απόσταση σταθμός της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους.
Οι βανδαλισμοί στο μοναστήρι, ανέφερε, άρχισαν από τον Ιούλιο του 2017 και συνεχίστηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η καμπάνα εκτιμάται ότι κλάπηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύνταξη: Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.