Iκανοποίηση γονέων για μέτρα ασφάλειας στα σχολεία

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εκφράζει την ικανοποίησή της για την πορεία της υλοποίησης των μέτρων για την Ασφάλεια στα σχολεία. Το θέμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ, απασχόλησε την Ολομέλεια του ΔΣ σε χθεσινή συνεδρία. Οι οργανωμένοι γονείς καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε πνεύμα συνεργασίας να στηρίξουν και συμβάλουν στην άμεση υλοποίηση όσων έχουν σχεδιαστεί για διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση προς τον Σύνδεσμο, τα κονδύλια αναφορικά με τις περιφράξεις, την τοποθέτηση θυροτηλεφώνων και φρουρών ασφαλείας έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το Υπουργείο Παιδείας και έχουν αποσταλεί στις σχολικές εφορείες μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών με οδηγίες για διεκπεραίωση των εργασιών.

Σύμφωνα επίσης με πληροφόρηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αριθμός σχολικών εφορειών έχει ήδη προχωρήσει σε υλοποίηση των εργασιών με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 3-5 μήνες. Διαχείρισης τυγχάνει και το θέμα της τοποθέτησης φρουρών, παρόλο που υπάρχουν επιφυλάξεις για τη θετική ανταπόκριση των εταιρειών φύλαξης.

Αναφορικά με την κάρτα εισόδου για την οποία έχει ήδη αποσταλεί εγκύκλιος και το θέμα έχει απασχολήσει τους εμπλεκόμενους φορείς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναγνωρίζοντας τη σημασία υλοποίησης όλων των αποφάσεων, στηρίζει την κάρτα εισόδου.

"Παρόλο, που όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί ότι οι σχολικές μονάδες ήδη τηρούν συγκεκριμένες διαδικασίες για την αποχώρηση των μαθητών, γεγονός το οποίο ως γονείς εκτιμούμε ιδιαίτερα και συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς για την ευαισθησία και τη σοβαρότητα με την οποία το αντιμετωπίζουν, θεωρούμε ότι με την εφαρμογή της κάρτας εισόδου θα εκμηδενιστεί ο κίνδυνος λάθους και θα διασφαλιστεί ότι όλες οι σχολικές μονάδες τηρούν την ίδια διαδικασία", αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:15

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.