Χαλούμι: με υποδείξεις Γενικού Εισαγγελέα οι ενέργειες

Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα, στο θέμα των ευθυνών για την υπόθεση του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα προχωρήσει το Υπουργείο Εμπορίου.

Αυτό αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, σε γραπτή απάντηση στο ερωτήματα του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη.
Αναφέρει επίσης ότι για αποφυγή παρόμοιων συμβάντων το Υπουργείο δημιούργησε Μονάδα Διαχείρισης των Εμπορικών Σημάτων κάτω από την άμεση εποπτεία του Γενικού Διευθυντή.
Ακόμα πραγματοποίησε επαφές με το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής για επίσπευση εγκατάστασης διαχείρισης των εγγράφων του Αρχείου. Παράλληλα σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού Αρχείου για όλα τα θέματα για το χαλούμι.
Ο Υπουργός σημειώνει επίσης ότι στις 17.5.2018, το Υπουργείο καταχώρησε νέα αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIPO) για εγγραφή νέου Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI”.
Επίσης στις 19.12.2018 το Υπουργείο καταχώρησε έφεση εναντίον της απόφασης του High Court of Justice, Business and Property Courts (Chancery Division) του Hνωμένου Bασιλείου, για απόρριψη της ένστασης που υπέβαλε το ΥΕΕΒ εναντίον της Απόφασης του UKIPO.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για παραλείψεις του Υπουργείου, ο κύριος Λακκοτρύπης αναφέρει ότι το Υπουργείο θα έπρεπε να διαβιβάσει άμεσα τις επιστολές του UKIPO στη Νομική Υπηρεσία, ούτως ώστε η Νομική Υπηρεσία, σε συνεργασία με το Υπουργείο να ετοιμάσει και να υποβάλει στο UKIPO τα σχόλιά της για την υπεράσπιση της εγγραφής του εμπορικού σήματος, εντός των προθεσμιών που αναφέρονται στις πιο πάνω επιστολές του UKIPO. Το Υπουργείο, αναφέρει, δεν διαβίβασε τις πιο πάνω επιστολές στη Νομική Υπηρεσία εντός των χρονικών προθεσμιών, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν οδηγίες και ότι επρόκειτο για απλή προώθηση επιστολών.
Όπως σημειώνει, για το θέμα αυτό έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε και το πόρισμά της βρίσκεται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:16

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.