Εκπαιδευτικοί: Καλούνται σε συνάντηση στις 28 Δεκεμβρίου

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, καθώς και οι οργανώσεις ΟΕΔΕ, ΣΕΜΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ, έλαβαν σήμερα επιστολή από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για να παραστούν την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, στις 13:00, στο Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Στην επιστολή του, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού αναφέρει ότι στη συνεδρία θα συνεχιστεί η συζήτηση των έξι εργασιακών θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνεδρία ημερ. 15/11/2018.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη σύγκληση της ΜΕΠΕΥ, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί για ολοκλήρωση του διαλόγου, είπε ότι θα παραστούν στη συνάντηση και πρόσθεσε ότι «θα πούμε, ασφαλώς, ότι δεν έγινε εντατικός διάλογος όπως έλεγαν οι ίδιοι, ότι εκπνέει το χρονοδιάγραμμα, ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις της άλλης πλευράς, που ακόμα δεν τις ακούσαμε».

«Και βεβαίως, το χρονοδιάγραμμα είναι πλέον νεκρό, πρέπει να ανανεωθεί ο χρόνος», σημείωσε.

Σε παρατήρηση αν θα ζητήσουν να τεθεί νέο χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σωκράτους είπε ότι εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνει συζήτηση για αυτό το θέμα.

«Εμείς, ακριβώς, θα ξαναθέσουμε το θέμα της κωλυσιεργίας που υπήρχε και θα ζητήσουμε να τοποθετηθεί η άλλη πλευρά για αυτό το θέμα της κωλυσιεργίας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι σίγουρα πρέπει να ακολουθήσει διάλογος, αλλά τούτο το πράγμα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή, «διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στον Ιούλιο και να ξαναμπούμε πάλι στα ίδια που είχαμε πέρσι».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το θέμα της ΜΕΠΕΥ, είπε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατέθεσαν κάποιες απόψεις πάνω στα θέματα που τους τέθηκαν και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο δεν κατέθεσε ακόμα τις δικές του απόψεις.

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
---------------------------------------------------------------
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ερωτηθείς αν έχουν αποστείλει την επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, όπως είχαν ανακοινώσει χθες, με την οποία του ζητούν να διευθετηθεί μια κοινή συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι απέστειλαν σήμερα το πρωί την επιστολή και σε αυτήν του ζητούν κοινή συνάντηση για συζήτηση τριών θεμάτων, αυτά της βίας και παραβατικότητας, της ασφάλειας και υγείας, και της στελέχωσης των σχολικών μονάδων ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για Ταμείο Πρόνοιας
---------------------------------------------------------------------------
Στο μεταξύ, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις παρακάθισαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, με θέμα συζήτησης τα συνταξιοδοτικά ζητήματα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2011.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί ο διάλογος, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η κωλυσιεργία.

«Εμείς πήγαμε με τον δικό μας αναλογιστή και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών με τους δικούς επιτελείς και τον αναλογιστή. Οπότε υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων για πράγματα που εμείς θέλαμε να διευκρινίσουμε, πράγματα που εκείνοι ήθελαν να ρωτήσουν εμάς, γιατί από τον Ιούνιο τους στείλαμε τις δικές μας απόψεις και θέσεις για ένα σχέδιο Ταμείου Προνοίας που μας είχαν δώσει από τον περασμένο Νοέμβριο του 2017, οπότε συζητήσαμε πάνω σε εκείνο το έγγραφο που τους είχαμε στείλει», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανέλαβαν για να προχωρήσει πιο εντατικά η κατάσταση να καταγράψουν και να τους στείλουν πολύ σύντομα τις διαφορετικές κατηγορίες των εκπαιδευτικών που υπάρχουν.

«Εμείς, ως εκπαιδευτικές οργανώσεις, αναλάβαμε την ευθύνη να καταγράψουμε αυτές τις διαφορετικές κατηγορίες εκπαιδευτικών που υπάρχουν και βεβαίως το βασικό πράγμα που ξεκαθαρίσαμε είναι ότι θέλουμε ισότιμα δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς και ισοδύναμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Το Υπουργείο ανέλαβε να μας φέρει τις δικές του απαντήσεις για τα ερωτήματα που βάλαμε εμείς. Και οι δύο πλευρές ανέλαβαν υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να εκπληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, ούτως ώστε να ακολουθήσει νέα συνάντηση», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος και περιμένουν την επόμενη συνάντηση.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σε ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του συνταξιοδοτικού των υπαλλήλων που διορίστηκαν μετά το 2011 και με απόφαση της Βουλής δεν συμμετέχουν στο κρατικό σχέδιο συντάξεων το οποίο έχει καταργηθεί.

Σημειώνει ότι η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών στην παρουσία των Γραμματειών των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες συνοδεύονταν από τον αναλογιστή τους Μάριο Γιαννά.

Αναφέρει, επίσης, ότι συνεχίστηκε η συζήτηση και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε την απόφαση της Κυβέρνησης να γίνει το συντομότερο δυνατόν ταμείο πρόνοιας, το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ από το 2011.

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για την καθυστέρηση που παρατηρείται και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου, ο οποίος θα πρέπει να γίνει και με ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ γιατί με τον ίδιο τρόπο επηρεάζονται και μέλη τους. Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων μας και ο αναλογιστής μας αντάλλαξαν απόψεις με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και τον αναλογιστή της επίσημης πλευράς. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα», καταλήγει ο κ. Χαραλάμπους.

Πηγή:(ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:43

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.