Θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό της έξωσης αριθμού ενοίκων πολυκατοικίας στη Λευκωσία

Στη διεξαγωγή έρευνας αναφορικά με το περιστατικό της έξωσης αριθμού ενοίκων πολυκατοικίας στη Λευκωσία και στις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι κρατικές υπηρεσίες μόλις πληροφορήθηκαν τα δεδομένα του περιστατικού αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολάου ανέφερε:
«Χθες το απόγευμα η Αστυνομία συνόδευσε λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας στο συγκεκριμένο υποστατικό, όπου υπήρξε πληροφορία για ενέργειες που είχαν να κάνουν με έξωση και πρόκληση προβλημάτων σε σχέση με το χώρο διαμονής αλλοδαπών. Στο χώρο εκεί δεν βρέθηκε οτιδήποτε, δεν υπήρχε κανένας αλλοδαπός παρά μόνο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έδωσε τις δικές του εκδοχές στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι τις προηγούμενες μέρες ο ίδιος είχε προβεί σε ενέργειες, ώστε οι πλείστοι από αυτούς τους αλλοδαπούς που έμεναν στο συγκεκριμένο υποστατικό μετακινήθηκαν οικειοθελώς σε άλλα υποστατικά για σκοπούς διαμονής.
Σήμερα το πρωί η Αστυνομία επισκέφθηκε εκ νέου το χώρο, όπου βρέθηκε ένας αριθμός αλλοδαπών, επτά από αυτούς εξέφρασαν την πρόθεση να δώσουν κατάθεση και δίνουν κατάθεση αυτή τη στιγμή, με σκοπό να διερευνηθεί η πιθανότητα διάπραξης από μέρους είτε του ιδιοκτήτη είτε άλλων προσώπων αδικήματος που σχετίζεται με την παράνομη είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος που συνδέεται με την εξύβριση, την οχληρία, την επίθεση, την απειλή και στον όρο «ξένης περιουσίας» περιλαμβάνεται και η ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου διαμονής, η κατοχή χώρου διαμονής.
Η Αστυνομία διερευνά τα γεγονότα γιατί πράγματι χθες είδαμε από τους δέκτες της τηλεόρασης μας εικόνες οι οποίες ήταν ντροπιαστικές και δεν περιποιούν τιμή για κανένα Κύπριο πολίτη. Επίσης, υπήρξαν πληροφορίες για ενέργειες οι οποίες πάλι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως είναι η διακοπή παροχής ρεύματος και νερού. Έγινε καταγγελία από πλευράς της ΑΗΚ ότι αφαιρέθηκαν από το χώρο των μετρητών 20 ασφαλειοφορείς, οι οποίοι ουσιαστικά αποσυνέδεσαν την παροχή ρεύματος σε συγκεκριμένα υποστατικά, κάτι το οποίο είναι παράνομο και διερευνάται επίσης από την Αστυνομία. Επιπρόσθετα η αστυνομία εξετάζει και την πληροφόρηση ότι υπήρξε διακοπή της υδατοπρομήθειας, παρά την πληροφόρηση την οποία είχαμε πριν από λίγο ότι το ρεύμα και η υδατοπρομήθεια είχαν επανασυνδεθεί.
Η Αστυνομία διερευνά όλες τις περιπτώσεις και έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν συγκρουόμενα ή ασαφή γεγονότα, θέλω να επισημάνω ότι όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέσα από τις ανακρίσεις οι οποίες θα γίνουν από πλευράς της αστυνομίας. Να είστε βέβαιοι ότι στην περίπτωση που υπάρχουν αδικήματα αυτά θα διερευνηθούν πλήρως και τα πρόσωπα τα οποία ενέχονται στη διάπραξη αυτών των αδικημάτων θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το κράτος μεριμνά ούτως ώστε να μη μείνει κανείς άστεγος και τα υπόλοιπα θα διερευνηθούν».

Από την πλευρά της η κα Αιμιλιανίδου δήλωσε: «Από χθες, μόλις πληροφορηθήκαμε τα δεδομένα, επισκεφθήκαμε σε συνεργασία με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο κτήριο όπου δεν εντοπίσαμε οποιοδήποτε πρόσωπο. Σήμερα, οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας μαζί με την Αστυνομία μετέβηκαν ξανά στο σημείο όπου έλαβαν καταθέσεις για τα γεγονότα από επτά περιπτώσεις προσώπων που βρίσκονταν εκεί. Δύο από τις οικογένειες έχουν μετακινηθεί από τις ΥΚΕ και βρίσκονται σε ξενοδοχεία και κάποιες άλλες περιπτώσεις θα συνεχίσουν να μένουν εκεί. Έχει επανασυνδεθεί ο ηλεκτρισμός και η παροχή νερού που είχαν διακοπεί.
Ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σας ενημερώνω ότι δεν θα μείνει κανείς στο δρόμο, αλλά έχουμε μεριμνήσει ώστε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών με οποιοδήποτε τρόπο και οι ίδιοι επιθυμούν και που είναι προς το συμφέρον τους.
Θέλω να τονίσω ότι είναι απαράδεκτες οι όποιες ενέργειες αφήνουν οποιονδήποτε άνθρωπο, χωρίς στέγη, χωρίς οτιδήποτε. Γι αυτό το θέμα λαμβάνονται καταθέσεις και θα μάθουμε όλα τα δεδομένα των περιπτώσεων. Κανείς δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια. Σήμερα έχουν εντοπιστεί μόνο 7, αλλά ζητήσαμε τα στοιχεία όλων όσοι διέμεναν στο κτήριο, ώστε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους για να μπορέσουμε να δούμε τι χρειάζονται και που βρίσκονται».
Κληθείσα να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι η πολιτεία κινήθηκε νομικά ενάντια στους ιδιοκτήτες, η κα Αιμιλιανίδου είπε ότι δεν έχει γίνει οποιοδήποτε νομικό διάβημα εναντίον ιδιοκτήτη γιατί ουσιαστικά τώρα λαμβάνονται οι καταθέσεις και στα πλαίσια αυτών των καταθέσεων θα ληφθούν και οι καταγγελίες-παράπονα από πλευράς των ενοικιαστών. «Από τη στιγμή που θα ληφθούν τα παράπονα να είστε βέβαιοι ότι στη βάση αυτών των καταγγελιών θα γίνουν και οι απαιτούμενες ενέργειες, πιθανόν και οποιαδήποτε νομικά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν». 

Πηγή: ΓΤΠ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.