Ιδιοκτήτες συγκροτήματος έκαναν έξωση σε εκατόν ένοικους αφού τους έκοψαν νερό και ρεύμα

Στην κατά τα άλλα ευρωπαϊκή Κύπρο, περίπου εκατό συνάνθρωποι μας από διάφορες χώρες του κόσμου εξαναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα διαμερίσματα τους και να φύγουν από αυτά, παραμονές Χριστουγέννων. Και μάλιστα - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - ύστερα από πολύ μικρή προειδοποίηση που έλαβαν από τους ιδιοκτήτες του συμπλέγματος στο οποίο βρίσκονται τα διαμερίσματα τα οποία ενοικίαζαν στο κέντρο της Λευκωσίας.

Το ΡΙΚ επισκέφθηκε τον χώρο στην οδό Αχιλλέως 14 και κατέγραψε συγκλονιστικές μαρτυρίες και εικόνες. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 24 διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν περίπου 100 ένοικοι, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί και πολιτικοί πρόσφυγες από διάφορες χώρες.

2

 Οι ένοικοι υποστηρίζουν ότι έλαβαν προειδοποίηση πριν από 8 ημέρες από τους ιδιοκτήτες να αδειάσουν τα διαμερίσματα και να αναζητήσουν αλλού στέγη. Εδώ και τέσσερεις ημέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκρότημα. Εσκεμμένα υποστηρίζουν οι ένοικοι, γιατί θέλουν να μετατρέψουν το χώρο σε ξενοδοχείο. Άνθρωποι απελπισμένοι. Σε απόγνωση. Αναρωτιούνται πού θα διανυκτερεύσουν απόψε, καθώς η μικρή προθεσμία των οκτώ ημερών έληξε σήμερα. Ανάμεσα τους μία έγκυος, η οποία λόγο του στρές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και οικογένειες με παιδιά. Η εικόνα εντός του κτιρίου με δεκάδες οικιακά αντικείμενα πεταγμένα, από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου όπως υποστηριξαν, στον ακάλυπτο, κάθε άλλο παρά μια ευρωπαϊκή χώρα θυμίζουν. Πολλοί από τους ένοικους έδειξαν χαρτιά, που μαρτυρούν ότι ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους έναντι των ιδιοκτητών και δη με την πληρωμή του ενοικίου.

Οι εκ της διευθύνσεως του συμπλέγματος βρίσκονταν στον χώρο αλλά δεν θέλησαν να μιλήσουν στην κάμερα τους ΡΙΚ. 

Ύστερα από επικοινωνία του ΡΙΚ με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας παρέπεμψαν στο Γραφείο Ευημερίας, λειτουργός του οποίου με την συνοδεία Αστυνομικών επισκέφθηκε τον χώρο νωρίς το απόγευμα για να καταγράψει την κατάσταση σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν. Η διευθύντρια του Γραφείου Ευημερίας Μαρία Κυρατζή κάλεσε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ευημερίας ή με την Αστυνομία -εάν είναι εκτός των ωρών εργασίας του γραφείου- ώστε να δοθεί το μήνυμα και να τύχουν βοήθειας.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τυριμου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.