Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %18 %498 %2018 %12:%Δεκ

ΠτΔ:Στόχος η προστασία των προσωπικών δεδομένων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κόσμος αρχίζει να νιώθει ότι τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται επαρκώς, κάτι που αποτελεί στόχο κάθε ευνομούμενου και ευρωπαϊκού κράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


 
Ο Πρόεδρος μιλούσε κατά την παραλαβή της ετήσιας έκθεσης της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου για το 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η Επίτροπος ανέφερε ότι η έκθεση αφορά την περίοδο πριν από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, προσθέτοντας πως ήταν χρόνος προετοιμασίας, με πολλές παρουσιάσεις, ομιλίες, αλλά και «αρκετά παράπονα από τους πολίτες στα οποία ανταποκρινόμαστε πάρα πολύ θετικά».
 
«Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς για να μπορούμε να απαντούμε εγκαίρως στα ερωτήματα και στα παράπονα των πολιτών καθώς και στις γνωματεύσεις που μας ζητούνται καθημερινά από τις δημόσιες αρχές», συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις δράσεις του γραφείου και συνεχάρη την Επίτροπο για το έργο της.
 
«Όντως αρχίζει πλέον ο κόσμος το ευαίσθητο θέμα των προσωπικών δεδομένων να νιώθει ότι επαρκώς προστατεύεται. Και αυτός είναι ένας στόχος κάθε ευνομούμενου κράτους, κάθε ευρωπαϊκού κράτους που θέλει να υλοποιεί πολιτικές που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη», είπε.
 
Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, ενώ αναφέρθηκε και στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο γραφείο για να καταστεί πιο αποτελεσματικό.

 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %18 %505 %2018 %13:%Δεκ