Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %06 %742 %2018 %18:%Δεκ

Σε απεργία ξανά αύριο οι οδηγοί λεωφορείων Πάφου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταφορών και τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Η χθεσινή συνάντηση της διεύθυνσης της εταιρείας με το κράτος κατέληξε σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επανέλθουν σε νέες κινητοποιήσεις . Οι 120 οδηγοί , μηχανικοί και γραμματειακό προσωπικό παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Νοέμβριο ενώ δεν έχουν επίσης εξασφαλισθεί ο μισθός Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των οδηγών λεωφορείων του οργανισμού συγκοινωνιών Πάφου Χρηστος Ευαγγέλου η απόφαση λήφθηκε χθες το βράδυ και οι οδηγοί σηκώνουν χειρόφρενο από αύριο στις 6 το πρωί.

Στη χθεσινή συνάντηση των δυο πλευρών , το Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από την εταιρεία να αποστείλει τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τις θέσεις της προκειμένου να εξεταστούν με βάση τη σύμβαση και εάν πράγματι διαπιστωθεί ότι το κράτος οφείλει χρήματα προς την εταιρεία τότε θα καταβληθούν.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κωνσταντίνος Ιωαννίδης , με τον οποίον επικοινωνήσαμε , δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έχουν δοθεί όλα όσα έχουν ζητηθεί από το Υπουργειο Μεταφορών συμπεριλαμβανόμενου είπε και τους ελεγμένους λογαριασμούς οι οποίοι είχαν κατατεθεί εγκαίρως από το 2011 έως το 2015 .

Οι οδηγοί εκφράζουν με έντονο τρόπο πως δεν μπορούν να αναμένουν από τη νομική υπηρεσία μέχρι να εξεταστούν τα οικονομικά και νομικά θέματα τα οποία εγείρονται μεταξύ της εταιρείας και του κράτους ενώ την ίδια στιγμή, όπως ανέφεραν οι οδηγοί , οι ίδιοι να παραμείνουν απλήρωτοι ενόψει των εορτών. Δεν πρόκειται τονίζουν καταλήγοντας να δοθεί άλλη περίοδος χάριτος και απαιτούν αμέσως να εξευρεθεί οριστική λύση ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους . Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν χιλιάδες επιβάτες κυρίως μαθητές , συνταξιούχοι και εργαζόμενοι οι οποίοι κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος