Σε απεργία ξανά αύριο οι οδηγοί λεωφορείων Πάφου

Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταφορών και τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Η χθεσινή συνάντηση της διεύθυνσης της εταιρείας με το κράτος κατέληξε σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα οι οδηγοί να επανέλθουν σε νέες κινητοποιήσεις . Οι 120 οδηγοί , μηχανικοί και γραμματειακό προσωπικό παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Νοέμβριο ενώ δεν έχουν επίσης εξασφαλισθεί ο μισθός Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των οδηγών λεωφορείων του οργανισμού συγκοινωνιών Πάφου Χρηστος Ευαγγέλου η απόφαση λήφθηκε χθες το βράδυ και οι οδηγοί σηκώνουν χειρόφρενο από αύριο στις 6 το πρωί.

Στη χθεσινή συνάντηση των δυο πλευρών , το Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από την εταιρεία να αποστείλει τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τις θέσεις της προκειμένου να εξεταστούν με βάση τη σύμβαση και εάν πράγματι διαπιστωθεί ότι το κράτος οφείλει χρήματα προς την εταιρεία τότε θα καταβληθούν.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κωνσταντίνος Ιωαννίδης , με τον οποίον επικοινωνήσαμε , δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έχουν δοθεί όλα όσα έχουν ζητηθεί από το Υπουργειο Μεταφορών συμπεριλαμβανόμενου είπε και τους ελεγμένους λογαριασμούς οι οποίοι είχαν κατατεθεί εγκαίρως από το 2011 έως το 2015 .

Οι οδηγοί εκφράζουν με έντονο τρόπο πως δεν μπορούν να αναμένουν από τη νομική υπηρεσία μέχρι να εξεταστούν τα οικονομικά και νομικά θέματα τα οποία εγείρονται μεταξύ της εταιρείας και του κράτους ενώ την ίδια στιγμή, όπως ανέφεραν οι οδηγοί , οι ίδιοι να παραμείνουν απλήρωτοι ενόψει των εορτών. Δεν πρόκειται τονίζουν καταλήγοντας να δοθεί άλλη περίοδος χάριτος και απαιτούν αμέσως να εξευρεθεί οριστική λύση ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους . Από την απεργία αναμένεται να επηρεαστούν χιλιάδες επιβάτες κυρίως μαθητές , συνταξιούχοι και εργαζόμενοι οι οποίοι κάνουν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.