Βουλευτές διέψευσαν δημοσίευμα ότι θέλουν να αποκαταστήσουν επαγγελματικές άδειες ταξί και λεωφορείων καταδικασθέντων για βιασμό

Με οργή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Γιώργος Γεωργίου, εκ μέρους όλης της Επιτροπής, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο, το συκοφαντικό, όπως το χαρακτήρισε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου και του Πέτρου Θεοχαρίδη, ότι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και Κίνημα Αλληλεγγύη, θέλουν αποκαταστήσουν επαγγελματικές άδειες ταξί και λεωφορείων, για άτομα τα οποία καταδικάστηκαν στο παρελθόν είτε για βιασμό, είτε για απόπειρα βιασμού, είτε για διακόρευση ανηλίκων, είτε για ναρκωτικά.

Στόχος της τροπολογίας, είπε, είναι η άρση της αδικίας, εις βάρος ατόμων, τα οποία καταδικάστηκαν, τιμωρήθηκαν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου, για τουλάχιστον 11 άτομα, δεν ανανεώθηκε η επαγγελματική άδεια, αφού δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, με τροπολογία η οποία υιοθετήθηκε το 2015 όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί, θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Αν εφαρμοστεί η τροπολογία του 2015, χωρίς εξαιρέσεις πολλοί οδηγοί, οι οποίοι σήμερα στην πλειοψηφία τους, είναι μεσήλικες, θα μείνουν άνεργοι και δεν θα μπορούν να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Έφερε το παράδειγμα ατόμου, το οποίο πριν 30 χρόνια καταδικάστηκε από στρατοδικείο, γιατί κοιμήθηκε στην σκοπιά και σήμερα θα πρέπει να χάσει την δουλειά του, αν υιοθετηθεί η σχετική τροπολογία.
Ακόμη άλλο άτομο καταδικάστηκε πριν 20 χρόνια, για θάνατο εξ αμελείας ατόμου, σε δυστύχημα, είτε σε πρόστιμο, είτε σε ποινή φυλάκισης ενός ή δύο μηνών. Το συγκεκριμένο άτομο εργάζεται ως οδηγός φορτηγού, είναι παντρεμένος με παιδιά και σήμερα θα πρέπει να οδηγηθεί στην ανεργία.
Σε άλλη περίπτωση άτομα καταδικάστηκαν με αναστολή και σήμερα θα πρέπει να χάσουν την επαγγελματική άδεια. Ο Γιώργος Γεωργίου, σημείωσε ότι η πρόταση νόμου των κομμάτων θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια αρχές του νέου έτους.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.