Εμμένουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ Λεμεσού


Με απεργία απαντούν στην πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου Υπουργείου, οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν αύριο σε επ’ αόριστο απεργία , όπως είχαν εξαγγείλει χθες.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, η καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, είναι ένα μόνο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οριστική επίλυση τους.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί της Δευτέρας στο σταθμό μετεπιβίβασης στο παλιό νοσοκομείο της πόλης

Σε μια άλλη εξέλιξη, το ΔΣ της ΕΜΕΛ Λεμεσού συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει την κρίσιμη κατάσταση. Σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία καλωσορίζει τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς Υπουργείου για εξομάλυνση της κατάστασης, δηλώνει όμως ανυπέρβλητη ρευστοτική αδυναμία, να ανταποκριθεί στις χρηματικές της υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΔΣ ανακοινώνει ότι:

1. Η ΕΜΕΛ, ως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε ανυπέρβλητη ρευστοτική αδυναμία να ανταποκριθεί στις χρηματικές της υποχρεώσεις.

2. Η αδυναμία αυτή προέκυψε από την επιστολή που έλαβε από την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Συγκοινωνιών στις 23/11/2018 και που μας ανακοίνωνε την άμεση αποκοπή του 50% των εισοδημάτων μας για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

3. Η αποκοπή αυτή είναι το πολλαπλάσιο ποσό αυτής που προκύπτει από την απόφαση των Κριτών και ασφαλώς επιφέρει, ακαριαία, τη ρευστοτική αδυναμία μας.

4. Η εταιρεία έχει αποστείλει πρόταση στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, που αν γίνει δεκτή αποτρέπει τη ρευστοτική ανεπάρκεια της ΕΜΕΛ και δίδει χρόνο 1-2 μήνες για μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

5. Η ΕΜΕΛ έχει, επίσης, αποστείλει στοιχεία και έγγραφα στο Υπουργείο που καταδεικνύουν σοβαρά λάθη και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στον υπολογισμό του κόστους της ΕΜΕΛ.

6. Η εταιρεία καλωσορίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από την Υπουργό όσο και το νέο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για εξομάλυνση της κατάστασης και βρίσκεται σε άμεση ετοιμότητα συνεργασίας και διαλόγου για επαναφορά της υπηρεσίας στην Επαρχία Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.