Ά. Μιχαηλίδης: κανένας πελάτης της Cobalt ξεκρέμμαστος

Κανένας πελάτης της Cobalt ο οποίος έχει προπληρώσει αεροπορικό εισιτήριο δεν θα μείνει ξεκρέμμαστος, διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι η αποζημίωση των πελατών της Cobalt που θα επαναπατριστούν μέσω άλλων αεροπορικών εταιρειών, θα καταβληθεί από το κράτος.
Αναφερόμενος στους πελάτες της Cobalt που έχουν προπληρώσει εισιτήρια για μελλοντικές πτήσεις της εταιρείας, ο κύριος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι θα καθοδηγηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ως προς το πώς θα αποζημιωθούν.
Είπε ότι θα εξεταστεί εάν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από την εταιρεία, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις αποζημιώσεις που θα χρειαστεί να καταβληθούν.
Αναφέρθηκε επίσης σε αποζημίωση που ενδεχομένως να δικαιούνται πελάτες της Cobalt, οι οποίοι προπλήρωσαν αεροπορικό εισιτήριο μέσω πιστωτικών καρτών.
Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο παρακολουθούσε εδώ και καιρό τις εξελίξεις στην Cobalt.
Αποκάλυψε ότι στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου κλήθηκε στην Κύπρο ο εκπρόσωπος των κινέζων μετόχων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας θα συνεχιζόταν ακόμα και εάν εξακολουθούσε να καταγράφει ζημιές.
Την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε, έγινε γνωστό ότι λόγω οφειλών είχαν καθηλωθεί δύο αεροσκάφη της εταιρείας. Πρόσθεσε πως ο ισχυρισμός της Cobalt ήταν ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.
Δυστυχώς είπε, η εταιρεία δεν κατάφερε να βρει νέους χρηματοδότες με αποτέλεσμα το κλείσιμό της.
Λεπτομέρειες για τον επαναπατρισμό των πελατών της Cobalt και τους τρόπους αποζημίωσης, θα γνωστοποιηθούν μετά τη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:02

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.