Κλείσιμο Cobalt – δηλώσεις υπ. Μεταφορών & εταιρείας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την αεροπορική εταιρεία  Cobalt.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, με την άφιξη της τελευταίας πτήσης, η εταιρεία ανέστειλε τις εργασίες της και καθήλωσε το στόλο της.
Το κλείσιμο της Cobalt φαίνεται να ήταν αναπόφευκτο μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον επενδυτή και την απόσυρση του ενδιαφέροντός του.
Η εταιρεία ενημέρωσε για τις αποφάσεις της, το Υπουργείο Μεταφορών και την Αρχή Αδειοδότησης Αερομεταφορών, η οποία έχει ορίσει για σήμερα συνεδρία για εξέταση της κατάστασης και λήψη οριστικών αποφάσεων.
Η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη, αργά χθες το βράδυ, ύστερα από ευρεία σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων, εξέφρασε λύπη για το κλείσιμο της Cobalt και την ταλαιπωρία του κοινού.
Η εταιρεία, είπε, ενημέρωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες της για οικονομικούς λόγους.
Ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης βρέθηκαν λύσεις οι οποίες θα διευκολύνουν το επιβατικό κοινό.
Η υπουργός Μεταφορών, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων 24ωρων θα δοθούν τηλέφωνα ταξιδιωτικών γραφείων τα οποία θα διαθέσουν εισιτήρια στους επηρεαζόμενους επιβάτες,  το κόστος των οποίων θα καλύψει το κράτος, όχι, επισήμανε, γιατί έχει νομική υποχρέωση αλλά γιατί θέλει να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.
Την ίδια ώρα η Blue Air εξέδωσε ανακοίνωση για τους πελάτες Cobalt με λεπτομέρειες για τα ναύλα διάσωσης.
Υπολογίζεται πως η Cobaltair διακινούσε 2,5 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως.
Το προσωπικό της ήταν περίπου 280 άτομα.

Ανακοίνωση εταιρείας


Μεγάλη λύπη για την αναστολή της λειτουργίας της, εκφράζει η αεροπορική εταιρεία COBALT.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ, η Cobalt Air τονίζει ότι δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για τη συνέχιση της πορείας της, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν.
Η εταιρεία εκφράζει επίσης βαθύτατη λύπη για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία των επιβατών της.
"Είναι μια θλιβερή μέρα για όλο το προσωπικό και τους επιβάτες της COBALT AIR", σημειώνει καταληκτικά η εταιρεία.

Αναστάτωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Η είδηση για κλείσιμο της Cobalt προκάλεσε αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, μεταξύ των επιβατών οι οποίοι θα ταξίδευαν με αεροσκάφη της εταιρείας.
Γύρω στα μεσάνυχτα τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν ότι οι προγραμματισμένες για χθες βράδυ πτήσεις ακυρώνονται. Την ίδια ώρα οι επιβάτες των πτήσεων προς Τελ Αβίβ και Βηρυτό, ήταν ήδη στον ελεγχόμενο χώρο των αναχωρήσεων. Αρχικά τους είχε δοθεί η πληροφορία για καθυστέρηση στις πτήσεις τους, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 11 και 10 και 11 και 30, αντίστοιχα.
Στις 10 και 30 αφίχθηκαν τρεις πτήσεις από το Γκάτγουίκ, το Δουβλίνο και την Αθήνα. Η τελευταία πτήση της Cobalt, πριν από το λουκέτο, έφθασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το Χήθροου.
Μέχρι τις επτά σήμερα το απόγευμα η εταιρεία θα εκτελούσε 10 προγραμματισμένες πτήσεις, από και προς το  Αμπουντάμπι, την Αθήνα, το Ντίσελντορφ, το Παρίσι και το Λονδίνο.


Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.