Πάφος:Υπό κράτηση ζεύγος για κλοπή από κοσμηματοπωλείο

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του ζεύγους Ρουμάνων σε σχέση με την κλοπή χρυσαφικών από κοσμηματοπωλείο στο εμπορικό κέντρο της Πάφου αλλά και για άλλες δύο κλοπές από κατάστημα οπτικών στην Πάφο και ανθοπωλείο στη Λευκωσία.

Το Δικαστήριο ανέφερε πως τυχόν απόλυση των υπόπτων, ηλικίας 37 και 32 ετών, θα επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο επηρεασμού μαρτύρων από τους οποίους πρόκειται να ληφθούν καταθέσεις ή να καταστρέψουν τεκμήρια τα οποία αναζητούνται.

Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν στο εξωτερικό ή σε χώρους μη ελεγχόμενους από την Δημοκρατία καθώς πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι δεν διατηρούν οποιουδήποτε δεσμούς με την Δημοκρατία, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης Αλβίνο Κανάρη που υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου ο 37χρονος φέρεται να ενέχεται σε τρεις υπό διερεύνηση υποθέσεις ενώ η 32χρονη φέρεται να ενέχεται σε δύο υποθέσεις.

Εκτός από την υπόθεση κλοπής, από το κοσμηματοπωλείο στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, πλαστικής κοσμηματοθήκης που περιείχε 50 δαχτυλίδια αξίας 20 χιλ. ευρώ, ο 37χρονος φέρεται να ενέχεται και σε υπόθεση κλοπής ζεύγους γυαλιών αξίας 325 ευρώ από κατάστημα οπτικών στην Πάφο.

Επιπρόσθετα στις 20.9.2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη ανθοπωλείου στη Λευκωσία ότι το ζεύγος εισήλθε στο ανθοπωλείο, όπου εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσε τους πελάτες ο πατέρας του ιδιοκτήτη. Ενώ εξυπηρετούσε την γυναίκα ο 37χρονος ύποπτος φέρεται να πλησίασε το γραφείο που ήταν η ταμειακή μηχανή του ανθοπωλείου προφασιζόμενος ότι έβλεπε ένα κλουβί με πουλιά που βρισκόταν κοντά στο σημείο. Στη συνέχεια το συγκεκριμένο ζευγάρι αποχώρησε από το ανθοπωλείο ενώ μετά από πάροδο λίγης ώρας, όταν επέστρεψε ο ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου διαπίστωσε ότι από το συρτάρι του γραφείου της ταμειακής μηχανής είχε κλαπεί το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο προσώπων, ο κ. Κανάρης είπε πως χτες στις 11:45 το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ένα ζεύγος που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της Πόλης Χρυσοχούς ομοίαζε με το ζεύγος που αναζητούσε η Αστυνομία, για την υπόθεση κλοπής.

Μέλη του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς και της Τροχαίας μετέβησαν στο χώρο, όπου εντόπισαν το πιο πάνω ζεύγος εντός οδοντιατρείου ενώ προηγουμένως βρίσκονταν εντός χρυσοχοείου. Οι αστυφύλακες που μετέβησαν στο μέρος, μέσω των φωτογραφιών των υπόπτων της πιο πάνω κλοπής που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, αναγνώρισαν τα δύο πρόσωπα.

Ανακρινόμενοι οι δύο ανέφερε πως έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018. Ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι έκλεψε από το κοσμηματοπωλείο 15 δαχτυλίδια και όχι 50. Ανέφερε μάλιστα ότι η 32χρονη δεν γνώριζε για την κλοπή και ότι την πληροφόρησε μετέπειτα ενώ ισχυρίστηκε ότι πώλησαν τα δαχτυλίδια σε συγκεκριμένο χώρο για 400 ευρώ.

Η 32χρονη είπε στην Αστυνομία ότι μετά την άφιξη τους στις ελεύθερες περιοχές διέμεναν σε ξενοδοχείο.

Σε σχέση με την κλοπή σε ανθοπωλείο ο 37χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και ισχυρίστηκε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία βρισκόταν στα κατεχόμενα, ενώ η 32χρονη αρνήθηκε και αυτή οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση, και προέβαλε ισχυρισμούς αναφερόμενη σε προβλήματα με τη μνήμη της.

Και στην υπόθεση της κλοπής από κατάστημα οπτικών ζεύγους γυαλιών οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κανάρης οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και έχουν ληφθεί 8 καταθέσεις ενώ έχει γίνει και μία έρευνα. Για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, είπε, αναμένεται να ληφθούν από τα όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής ακόμα περίπου 25 καταθέσεις, από καταστηματάρχες που γειτνιάζουν με τα καταστήματα των παραπονούμενων καθώς και από το χώρο όπου εντοπίστηκαν οι ύποπτοι καθώς και από χώρους όπου κινήθηκαν μετά τη διάπραξη των αδικημάτων προς διερεύνηση των ισχυρισμών που έδωσαν ως προς τη διάθεση της κλοπιμαίας περιουσίας.

Πρόσθεσε πως αναμένεται να γίνουν ακόμη δύο έρευνες σε συγκεκριμένους χώρους προς εντοπισμό της κλοπιμαίας περιουσίας ενώ θα αναζητηθεί και ο ιδιοκτήτης του οχήματος το οποίο εντοπίστηκε στην κατοχή του ζεύγους.

Επίσης, είπε, αναμένεται να γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις για κάθε ύποπτο ενώ πρόκειται να γίνουν και εξετάσεις μέσω οδοφραγμάτων κατά πόσο οι ύποπτοι πέρασαν στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.

Οι έρευνες, συνέχισε ο εξεταστής της υπόθεσης, θα επεκταθούν και στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των περιοχών που διεπράχθησαν οι κλοπές σε σχέση με τους υπόπτους και το αυτοκίνητο που οδηγούσαν.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ευχαρίστησε το κοινό για τη συνεργασία του με την Αστυνομία, σημειώνοντας πως αυτή η συνεργασία που είναι βοηθητική και ωφέλιμη πρέπει να ενισχυθεί. Ο κόσμος είναι η Αστυνομία και η Αστυνομία ο κόσμος, κατέληξε.

Πήγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.