Οκταήμερη κράτηση του υπόπτου για την απαγωγή των δυο 11χρονων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε το πρωί την οκταήμερη κράτηση του 35χρονου υπόπτου για την απαγωγή των δυο 11χρονων παιδιών χθες από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες.

Η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 9 το πρωί κεκλεισμένων των θυρών. Η προσαγωγή του υπόπτου στο δικαστήριο έγινε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε και στην αίθουσα του δικαστηρίου. 

Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι ο ύποπτος ανακρίθηκε και έδωσε κατάθεση στην οποία ισχυρίζεται ότι μοναδικό του κίνητρο ήταν να εξασφαλίσει λύτρα από τους γονείς τους. Ωστόσο είπε κρατήθηκε για αρκετή ώρα στο διαμέρισμα του ώστε η αστυνομία να μπορέσει στην παρουσία του να ερευνήσει το χώρο κράτησης των παιδιών αλλά και να παραλάβει στοιχεία από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή τα οποία θα ερευνηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί το κίνητρο της απαγωγής. Από το διαμέρισμα η Αστυνομία παρέλαβε διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Ο κύριος Στυλιανού είπε πως η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Μέχρι στιγμής πρόσθεσε δεν φαίνεται να είχε συνεργούς.

Αναφερόμενος στα παιδιά είπε ότι συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ώστε να υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και να στηριχθούν ψυχολογικά για να μπορέσουν να επιστρέψουν καλά στην καθημερινότητα τους.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ανάμεσα στα θέματα που θα μελετήσει είναι και η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων .

Χθες το απόγευμα δύο ρυμουλκά παρέλαβαν τα δύο αυτοκίνητα, το ένα που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για την απαγωγή των παιδιών και ένα δεύτερο που είναι ακινητοποιημένο, και τα μετέφεραν στο αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία για να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος άλλαζε πινακίδες στα δύο αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.