Υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης στη Λάρνακα για την απάγωγή των δύο παιδιών

Στο δημοτικό σχολείο Καμάρων από όπου απήχθησαν το πρωί οι δύο 11χρονοι μαθητές Θεμιστοκλής Ντόγκλης και Φίλιππος Σταματάκης μετέβη ο Υπουργός Παιδεία Κώστας Χαμπιαούρης για να ενημερωθεί για το συμβάν. 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας είπε πως πρόκειται για λυπηρό συμβάν και χρειάζεται να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι ώστε να γίνει σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Υπάρχει είπε συντονισμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών οι οποίοι όπως ανέφερε είναι συνεργάσιμοι.
Οσον αφορά το πώς έγινε η απαγωγή ο κύριος Χαμπιαούρης είπε ότι δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα αλλά διαβεβαίωσε πως τώρα στο σχολείο υπάρχει ασφάλεια και ψυχολογική στήριξη για παιδιά και γονείς του σχολείου.

Ο κύριος υπουργός επιβεβαίωσε ότι είχε προηγηθεί τηλεφώνημα φάρσα σε άλλο σχολείο της Λάρνακας το οποίο και αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η αστυνομία , μέχρι τώρα, στην εξαφάνισή τους, φέρεται να εμπλέκεται άνδρας, ηλικίας 50-60 ετών, ύψους 1,70 – 1,75μ περίπου, με δεμένο το ένα χέρι. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η αστυνομία έχει ήδη θέσει σε λειτουργία αίθουσα κρίσεως τόσο στο αρχηγείο όσο και στη Λάρνακα ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλα τα οδοφράγματα και οι Βρετανικές Βάσεις.

Στο κέντρο συντονισμού κρίσεων που έχει στηθεί στη Λάρνακα, έχει μεταβεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς, Νικολάου.

Η αστυνομία κάνει έκκληση οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε ή παρατηρήσει ύποπτη κίνηση που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει άμεσα με το ΤΑΕ Λάρνακας 24804024 ή 24804016, με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με την Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Πηγή:Αστυνομία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.