ΗΠΑ: Διάκριση για τον Κύπριο Νίκο Αντωνιάδη για τη «Θεωρία» της Πολιτικής Απόδοσης

Μια νέα θεωρία έχει αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορά τους τρόπους που ο κάθε πολιτικός ανά τον κόσμο μπορεί να αξιοποιήσει τους «πόρους» του και τις «ικανότητες» του με απώτερο στόχο την βελτίωση της «απόδοσης» του για το καλό του Πολίτη και της κοινωνίας που δρα.

Η «θεωρία-μελέτη» έχει πρόσφατα εγκριθεί προς δημοσίευση από έγκριτο Αμερικανικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό περιοδικό, με τα αποτελέσματα να αποτελούν στέρεα βάση για περαιτέρω πανεπιστημιακές και πολιτικές μελέτες πάνω στο θέμα. Την «θεωρία» ανέπτυξαν ο Κύπριος Δρ. Νίκος Αντωνιάδης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στο College of Staten Island (CSI) / City University of New York (CUNY) και ο Αμερικανός Δρ. Πέρρυ Χάαν, Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Tiffin University, Ohio.

Η ανάπτυξη της θεωρίας στηρίχτηκε σε συγκεκριμένο εργαλείο μέτρησης, το οποίο μετρά την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης. Μέσα από παναμερικανική έρευνα, οι ερευνητές εξέτασαν τη συσχέτιση της «απόδοσης» των Αμερικανών εκλεγμένων πολιτικών με συγκεκριμένους παράγοντες, όπως οι «βιωματικοί και φυσικοί πόροι» και οι «δυνατότητες καινοτομίας και προσαρμοστικότητας». Το καινοτόμο της θεωρίας των Αντωνιάδη και Χάαν (2018), βρίσκεται στο ότι για πρώτη φορά έχουν μεταφερθεί αυτά τα στοιχεία από την επιχειρηματική στην πολιτική σκηνή μιας και οι περισσότερες μελέτες μάρκετινγκ που έχουν ως τώρα διεξαχθεί, ήταν επικεντρωμένες σε όλα όσα κάνει ένας έμπορος για να τοποθετήσει το προϊόν ή την υπηρεσία στα χέρια των πελατών, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κλάδων, όπως οι πωλήσεις, οι δημόσιες σχέσεις, η τιμολόγηση, η συσκευασία και η διανομή. Οι ερευνητές δίνουν έμφαση στις βασικές αυτές έννοιες του μάρκετινγκ και μέσα από την «θεωρία» τους έχουν αποδείξει την επιτυχή εφαρμογή τους στην πολιτική, κάτι που οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της απόδοσης ενός πολιτικού, πάντα προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας.

Το Μοντέλο Πολιτικής Απόδοσης αναλύει, εφαρμόζει και μετρά στην πράξη την «Εμπειρία», τους «Φυσικούς Πόρους», την «Ικανότητα Καινοτομίας» και την «Ικανότητα Προσαρμοστικότητας» ενός πολιτικού, στοιχεία, τα οποία είναι άμεσα συνυφασμένα με την πολιτική του «Απόδοση» (Σχεδιάγραμμα). Με τον Πολίτη να είναι ο πλέον αρμόδιος να μετρήσει την απόδοση αυτή μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της θεωρίας-μοντέλου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.