Υπ. Παιδείας: Δεν αποτελούν αυτοσκοπό τα αντίμετρα

Δεν αποτελούν αυτοσκοπό τα αντίμετρα για την κυβέρνηση η οποία προτάσσει το διάλογο και δηλώνει ότι αν γίνει αποδεκτή η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου, μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, τονίζει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό το πρωί , όπου επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Επισκοπής, ο Κώστας Χαμπιαούρης, επεσήμανε για μια ακόμη φορά, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο διάλογος. «Τα αντίμετρα όπως τα λέτε δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την κυβέρνηση εμείς προτάσσουμε το διάλογο, υπάρχει μια συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου που αν γίνει αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς μπαίνουμε αμέσως στα μεγάλα προβλήματα της Παιδείας, του δημόσιου σχολείου που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, που έχουν να κάνουν με την ειδική εκπαίδευση, που έχουν να κάνουν με τις τεχνικές σχολές, την επαγγελματική αγωγή, τη συμβουλευτική, τον αναλφαβητισμό, τη βία και την παραβατικότητα. Αυτά είναι η ουσία και όχι όλα τα άλλα στα οποία χανόμαστε».

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη χαθεί ο διδακτικός χρόνος των παιδιών, « θα μελετήσουμε όλα αυτά τα ενδεχόμενα. Ναι έχουμε αποστείλει επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένουμε να έχουμε σύντομα συνάντηση ως διυπουργική επιτροπή. Σε μια περίπου ώρα θα έχω συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς στο γραφείο μου και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω όλα τους πιθανούς τρόπους αυτής της κατάστασης».

Ερωτηθείς για το τι ακριβώς θα συζητήσει με τους οργανωμένους γονείς, ο Υπουργός Παιδείας απάντησε «Εφ όλης της ύλης. Θέλω να ακούσω τους γονείς τι έχουν να μου πουν και πως μπορούμε να βγούμε από την κρίση αυτή στην οποία βρισκόμαστε».

Ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής με το Γενικό Εισαγγελέα, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί. «Αναμένω απάντηση, δεν ξέρω έχουμε στείλει επιστολή χθες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει το πρόγραμμα του, γνωρίζει και ο ίδιος τη σοβαρότητα του θέματος και είμαι σίγουρος ότι το συντομότερο δυνατό θα έχουμε αυτή την επαφή» είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.