Aρχηγός: Οι συλλήψεις αποτέλεσμα της βούλησης για πάταξη της διαφθοράς

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δήλωσε την Τρίτη ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του αναγνώρισε το πρόβλημα διαφθοράς στην Αστυνομία γι ΄αυτό και προχώρησε τη σύσταση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, τις οποίας οι έρευνες οδήγησαν σε σύλληψη τριών αστυνομικών ως υπόπτων για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας προσώπων.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ταυτόχρονα ότι η πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, που είναι παγκόσμιο φαινόμενο, είναι οφειλόμενο καθήκον προς την πλειοψηφία των μελών του σώματος που είναι ευσυνείδητα, αφοσιωμένα, στην υπηρεσία και τιμούν τον όρκο τον οποίο έχουν δώσει.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ως Αρχηγός Αστυνομίας αναγνώρισα ότι υπήρχε και υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου και ότι υπήρχαν κενά στη λύση του προβλήματος, σε θέματα διαδικασιών αλλά και σε θέματα νομοθετικού πλαισίου, είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, προσθέτοντας πως είναι η πρώτη φορά από συστάσεως της Αστυνομίας Κύπρου που αντιμετωπίζουμε επαρκώς αυτό το θέμα.

Προχωρήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, σε μία πρώτη εμπειρική έρευνα, που διαπιστώθηκε η διάσταση του προβλήματος στο Αστυνομικό Σώμα, υποβάλαμε με βάση τα αποτελέσματα εκείνης της έρευνας, εισηγήσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές και θεσπίστηκε η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην οποία δόθηκαν οι κατάλληλες εξουσίες και τα νομικά εργαλεία και ιδού το αποτέλεσμα. Και ακόμα είμαστε στην αρχή, είπε ο κ. Ζαχαρίου.

«Νιώθω καθήκον και υποχρέωση μου έναντι όλων εκείνων των μελών της Αστυνομίας που νυχθημερόν θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή τους στην υπηρεσία του καθήκοντος, να τονίσω ότι η Αστυνομία Κύπρου είναι όλοι αυτοί οι ‘άγνωστοι ήρωες’ της καθημερινότητας, οι οποίοι καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεων τους στην υπηρεσία του πολίτη».

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η βούληση για την πάταξη του ειδεχθούς φαινομένου της διαφθοράς, η οποία δεν περιορίζεται στη Αστυνομία Κύπρου, αλλά υπάρχει σε όλο τα φάσμα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι πρέπει η πολιτεία, κάποια στιγμή να δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, για πάταξη της διαφθοράς σε όλη τη Δημόσια Υπηρεσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:45

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.